DON ALOJZ U PANICI

‘Sotonisti su provalili u kapelicu i ukrali kalež koji im treba za crne mise! A pogledajte poruku koju su ostavili...‘

‘Najvažnije je da nisu ukradene blagoslovljene hostije. Sve smo prijavili policiji koja je došla i napravila uviđaj‘, rekao je don Alojz

Grafit na fasadi kapelice Svih Svetih u Dragama; Provaljena vrata kapelice Svih Svetih u Dragama

 Don Alojz Knežević/slobodna Dalmacija/

”Oslobodite svu djecu (nemojte je***i klince)” glasi grafit koji je žutim sprejem na engleskom jeziku (”Free all Children (don‘t fuck kids)” ispisan na zidu kapelice Svih Svetih na mjesnom groblju u Dragama, piše Zadarski.

Grafit je osvanuo istog dana kada je don Alojz Knežević shvatio da je netko provalio i opljačkao kapelicu zbog čega je uvjeren da iza svega stoje - sotonisti.

- Točno vrijeme ne znam, ali pretpostavljam da se to dogodilo u prošli četvrtak ili petak. Provaljena su vrata u kapelicu i iz nje je ispražnjen ormarić, ukradeni su kalež, misal i misna odjeća. Najvažnije je da nisu ukradene blagoslovljene hostije. Sve smo prijavili policiji koja je došla i napravila uviđaj te izuzela neke dokaze. Ništa nije razbijeno, ali su ostavili grafit – ispričao je Zadarskom don Alojz, inače župnik Sv. Ante Padovanskog u Dragama, te ustupio fotografije grafita ispisanog na fasadi kapelice.

image

Grafit na fasadi kapelice Svih Svetih u Dragama

Don Alojz Knežević/slobodna Dalmacija/

- To su poruke protiv pedofilije. To nema veze sa mnom i mojom župom. To je poruka Crkvi – kaže don Alojz koji smatra da su provala, krađa i poruka djelo istih ljudi, odnosno sotonista.

- Da, to su sotonisti! A kome drugome trebaju kalež i misna ruha nego sotonistima za njihove crne mise? Oni su ispisali i poruku. Neće sigurno to napraviti neko od mladeži iz mjesta. Ljudi su čuli da je netko u četvrtak noću zvonio na kapelici, ispred je pronađeno puno opušaka cigareta Marlbora. Sigurno su neki stranci tu okupili i napravili što su napravili. Ali forenzika će sigurno reći nešto svoje... – zaključuje don Alojz Knežević koji grafit s neugodnom porukom namjerava prebojati što prije, danas ili sutra, a o svemu će prethodno izvijestiti i zadarskog nadbiskupa Milana Zgrablića.

U zadarskoj policiju su nam potvrdili da tragaju za počiniteljima provale i krađe te autorima grafita. Ukupna šteta pričinjena kapelici Svih Svetih procijenjena je na oko tisuću eura.

image

Provaljena vrata kapelice Svih Svetih u Dragama

Don Alojz Knežević/slobodna Dalmacija/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:25