ŠTO JE OTKRILA ISTRAGA U VARAŽDINU

ŠOKANTNA POZADINA RAZBOJSTAVA Natjerao ga na razbojničke pohode silujući mu suprugu

Varazdin, 130712.U Ulici Juraja Krizanica danas poslijepodne dogodilo se ubojstvo. Prema prvim nesluzbenim informacijama, sin je ugusio oca. Navodno je u obitelji nasilje prisutno vec duze vrijeme.Na fotografiji: policijski ocevid na mjestu zlocina.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Istraga dvaju razbojništava koje su se početkom rujna dogodile u samom centru Varaždina, varaždinske je policajce dovela do neočekivanih, šokantnih rezultata. Utvrđeno je naime da je počinitelja razbojništava na to natjerao „prijatelj“ koji je istovremeno i njegovu nevjenčanu suprugu prisiljavao na spolne odnose.

Istragom je utvrđeno da je muškarac (30) u ponedjeljak, 2. rujna u večernjim satima počinio razbojništvo u jednoj zlatarnici na Franjevačkom trgu u Varaždinu. Spomenuti je uz prijetnju plinskim pištoljem u kojem nije bilo streljiva od zaposlenice (38) zatražio novac, a nakon što mu je ona predala nekoliko tisuća kuna. Dan kasnije, u utorak, 3. rujna, na sličan je način počinio razbojništvo u srebrnarnici u obližnjoj Gundulićevoj ulici gdje je plinskim pištoljem isprepadao zaposlenicu (43) i ukrao nekoliko tisuća kuna.

Nekoliko dana kasnije na vrata njegovog stana u Varaždinu pokucala je policija te pokrenula istragu koja ih je dovela do neočekivanih rezultata. Spomenuti razbojnik (30) i njegova nevjenčana supruga policajcima su ispričali nevjerovatnu priču o njihovom odnosu s muškarcem (33) koji im je pomagao plaćati režije i hranu, a zauzvrat je od žene tražio spolne odnose, a od muškarca da u njegovo ime počini razbojništva. Muškarac (30) je naime nakon razbojništava sav novac predao tri godine starijem prijatelju koji ga je i potaknuo da krene u razbojničke pohode.

Sve je počelo početkom godine kad su se muškarac i njegova nevjenčana supruga te njihov „prijatelj“ doselili u Varaždin iz Zagreba. Živjeli su u zasebnim stanovima, a u veljači je počela noćna mora nevjenčanih supružnika.

Njihov „prijatelj“ im je naime davao novac za plaćanje režija i za kupovinu hrane, a za uzvrat je počeo tražiti od žene spolni odnos na što je ona bila prisiljena budući da im je njegov novac trebao za osnovne životne potrebe. To izrabljivaču međutim nije bilo dovoljno pa je od muškarca (30) zatražio da opljačka zlatarnicu i srebrnarnicu i preda mu novac koji im je prije toga dao za režije i hranu.

Obojica muškaraca, i mušarac koji je počinio razbojništva i muškarac koji ga je na to potaknuo, su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je pak protiv obojice podnijelo kaznene prijave zbog produljenih kaznenih djela razbojništva, poticanja na razbojništvo i spolnog odnošaja bez pristanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:23