MINISTAR BOŽINOVIĆ

‘Smrt djeteta je tragedija. Djeca ne mogu biti odgovorna za ono što im se može dogoditi. Vozaču ide kaznena prijava‘

Moramo učiniti sve da se takve situacije ne događaju, poručio je.

Davor Božinović

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u subotu je izrazio žaljenje zbog smrti djeteta koje je u petak poginulo u naletu kamiona na zagrebačkom Žitnjaku, te naveo da je protiv vozača podnijeta kaznena prijava.

"Kad strada dijete to je najveća tragedija" izjavio je Božinović u Novalji gdje se održava 15. državno natjecanje vatrogasne mladeži Hrvatske.

Naveo je da se provodi se očevid tog događaja, da je policija predala pritvorskom nadzorniku vozača kamiona i da je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Moramo učiniti sve da se takve situacije ne događaju, poručio je.

"Djeca ne mogu biti odgovorna za ono što im se može dogoditi, zato su tu stariji, ali i institucije. Policija ne bježi od odgovornosti, (ali) tu je i školski sustav, sustav koji regulira promet po gradovima, to su jedinice lokalne i regionalne samouprave koje imaju svoje posebne odjele koji se bave regulacijom prometa, ali tu je i uloga svih nas starijih, uključujući i roditelje, jer s djecom treba raditi", rekao je Božinović.

Naglasio je i kako je policija svake godine, pogotovo od početka školske godine, kroz brojne kampanje i javne objave, ali i nazočnošću u blizini škola, prisutnija više nego ikad.

Kad je riječ o katastrofalnom potresu u Maroku, podsjetio je da informacije o tome komunicira Ministarstvo vanjskih poslova čiji je ministar ranije izjavio da u potresu nema poginulih hrvatskih državljana, da je samo jedna osoba lakše ozlijeđena

"Naše veleposlanstvo je aktivno, a što se tiče našeg sustava, on je preko sustava SRUK (Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama), u suradnji s teleoperaterima, poslao oko 250 poruka na mobilne uređaje ljudi koji imaju pretplatu na hrvatske teleoperatere", kazao je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:49