ALKOHOL I ŠAKE

Slučaj tučnjave u Bistri dobio neočekivan obrat: ‘Divljak iz Škode‘ zapravo je žrtva?

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu

Tučnjava u Bistri

 Jutarnji List/

Horor u Poljanici Bistranskoj, kad je u nedjelju oko 3.25 sati na parkiralištu ispred lokala pretučen 25-godišnjak nakon što je Škodom Octavijom pokušao pregaziti nekoliko mladića, dobio je i policijski epilog koji još uvijek nije potpuno dovršen.

Zagrebačka policija objavila je da su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, 19-godišnjakom i nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje za nanošenje teške tjelesne ozljede.

Osumnjičeni su da su na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Poljanici Bistranskoj, u Ulici Pešćenka, zajedno s više za sada nepoznatih osoba, u namjeri nanošenja teških tjelesnih ozljeda tjelesno napali 25-godišnjaka

Naime, nakon što su se osumnjičeni zajedno s nekoliko za sada nepoznatih osoba verbalno sukobili s 25-godišnjakom, on je otrčao do svog osobnog automobila marke "Škoda" nakon čega se naglo ubrzavajući dovezao i kočenjem zaustavio pred skupinom ljudi među kojima su se nalazili i osumnjičeni 18-godišnjak i dvojica maloljetnika. Nakon navedenog, sumnja se, nastavio je vožnju kružeći automobilom po parkiralištu iako su ga prisutne osobe pokušavale zaustaviti trčeći za njegovim vozilom. Kada se u konačnici i zaustavio, jedan od osumnjičenih maloljetnika otrčao je do suvozačevih vrata automobila, otvorio ih te oštećenog nogom udario u glavu, nakon čega ga je drugi maloljetnik izvukao iz automobila, da bi potom osumnjičeni mladići zajedno s nekoliko drugih za sada nepoznatih osoba oštećenog počeli udarati šakama i nogama po glavi i tijelu pri čemu je on teško ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje se nalazi na liječenju.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Jutarnjem listu se javio vršnjak i sumještanin pretučenog mladića iz Jakovlja te ispričao što je prethodilo cijelom incidentu. Kao što smo i bili pretpostavljali i što nam je i on potvrdio, sve je počelo u ugostiteljskom objektu gdje je za stolom kod ulaznih vrata sjedio on s još petoricom mladića, dok je suprotno od njih sjedila skupina vidno alkoholiziranih mladića.

- Gledali su u nas na jedan čudan način i kad se jedan od njih digao i došao do našeg stola pitali smo ga zašto nas tako grdo gleda, a on je odjednom udario jednog od dečkiju u našem društvu šakom u zube. Skočila su još dvojica iz njegova društva, ali i jedan dečko iz našeg društva primio je najjačeg od njih. Trajalo je to neko vrijeme, a onda se smirilo i mi smo ostali u lokalu čekajući da svi počnu izlaziti van računajući da nas onda neće napasti. Međutim, kad smo izašli, sačekali su kod pošte u podnožju lokala ovog dečka koji je kasnije pretučen i počeli su ga tući. Oborili su ga i na pod, a jedan mu je maloljetnik udario licem u asfalt. Tukli su ga na tlu. To je trajalo dosta vremena. Ja sam otišao s prijateljem po auto koji je bio parkiran iza kako bih ga strpao u auto i kako bi svi zajedno pobjegli, ali nisam u tome uspio jer se oko njega skupila već grupa od njih 15 i udarali su ga. On se nekako uspio izvući i onda je on krenuo autom na njih, ali to je bilo nakon što je dobio seriju udaraca u glavu. I drugi dečki iz našeg društva su dobili batine jer je nekima rasječena arkada - ispričao nam je svjedok dijela događaja (identitet poznat redakciji).

S njim smo razgovarali u ponedjeljak kad nam je rekao da je policija već identificirala počinitelje i da među njima ima maloljetnika te da su neki od njih već angažirali i odvjetnike. On sam kaže da je nakon dugo vremena bio u tom lokalu u kojem već neko vrijeme vlada "napeta" atmosfera između domaćih dečkiju i gostiju koji dolaze sa strane, prije svega iz Jakovlja. Kaže i kako je policija u nedjelju ujutro došla kad je sukob već završio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:32