POSRNULI POLICAJAC

Slučaj nestanka pištolja iz službenih prostorija policije dobio neočekivani zaplet. Otvorila se Pandorina kutija

Rješenjem načelnika PU zagrebačke, policajac je udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti i ide na disciplinski

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Mjesec i pol intenzivnog istraživanja bilo je dovoljno da policija riješi slučaj nestanka službenog pištolja iz službenih prostorija Jedinice specijalne i interventne policije na zagrebačkom Oraničkom odvojku. Trag ih je odveo, ni manje ni više, nego do njihovog kolege pa se otvorila i Pandorina kutija te su se riješila ukupno četiri kaznena djela – dvije teške krađe, razbojništvo i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Krenimo redom.

Kriminalisti su otkrili da je osumnjičeni njihov kolega, koji je u zgradi policije u Zagrebu obavljao poslove policijskog službenika, 16. srpnja otuđio službeni pištolj drugog policijskog službenika koji je kasnije prodao.

Otuđeno oružje je pronađeno, kažu iz PU zagrebačke, te naglašavaju je u tom dijelu istraživanje oko njegove kupoprodaje i svih okolnosti i dalje u tijeku.

Nakon što su zagrebali ispod površine, policija je otkrila i da je njihov posrnuli kolega i 29. kolovoza, u istoj zgradi, također iz službene prostorije koju koristi više policajac, ukrao i automatsku pušku.

Zanimljivo je da je kriminaliste trag odveo do njihova kolege i u slučaju razbojništva u trgovini u Leprovci koju je 19. kolovoza u 21:25 sati, odradio uz prijetnju pištoljem i pritom ukrao nekoliko stotina eura ulivši strah u kosti trgovkinji.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, policija je pretresla dom, druge prostorije i automobil koje osumnjičeni koristi te su pritom pronašli i oduzeli uz potvrdu dvije puške od kojih je jedna ukradena prije pet dana, a pronađeno je i raznog streljivo.

- S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu - napominju iz zagrebačke policije koja je osumnjičenog uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:50