ODGLUMIO ŽRTVU

Skrivio je prometnu, a onda se i potukao, policiji je sve slagao: ‘Prebili su me i ukrali mi auto...‘

Zbog sumnje u lažno prijavljivanje kaznenog djela protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Kad je 62-godišnji Zagrepčanin u ulozi žrtve kaznenog djela 18. srpnja ušetao u prostorije II. Policijske postaje na zagrebačkom Črnomercu, policajci su s maksimalnom ozbiljnošću i promptno zasukali rukave kako bi riješili njegov problem i otkrili počinitelja. No na kraju, s odmakom od nepunih mjesec dana 62-godišnjak je zaradio kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje kaznenog djela kojim je htio prikriti vlastitu krivnju.

Naime, on je u policiji podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji mu je, po njegovu navodu, istoga dana na raskrižju ulice Ruševje i Hrvatskih branitelja, nakon zaustavljanja osobnog automobila na semaforu, prišao vozilu. Pritom ga je, ustajao je dalje u svojoj laži muškarac, nepoznati napadač udario i uporabom tjelesne snage izvukao iz automobila s kojim je potom pobjegao u nepoznato.

- Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić su opsežnim i sveobuhvatnim kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je priča drugačija, odnosno da je 62-godišnjak 18. srpnja 2023. godine vozio auto na području Grmoščice te uslijed alkoholiziranosti sletio s kolnika pa vozilo više nije mogao pokrenuti. Također, u autu u svojstvu suvozača, u tom trenutku se nalazio i 38-godišnjak, s kojim se 62-godišnjak verbalno a potom i fizički sukobio. Zbog sumnje u lažno prijavljivanje kaznenog djela protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Dok se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede na njegovu štetu - kažu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:36