ZADRŽAN U PRITVORU

SIN BOMBAŠ ZAKLAO NARKODJEDA Prvo ga je prebio, a onda izbo po vratu, trbuhu i prsima

Ilija Miljak je poznat kao najstariji osuđeni dileri u Hrvatskoj. Kod njega je 2008. pronađeno oko 200 grama heroina
 Regional Express, Goran Šebelić / CROPIX

Anti Zirdumu, 56-godišnjem Puljaninu koji je u utorak nožem ubio svojeg 83-godišnjeg oca Iliju Miljka, određeno je zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage prihvatio je argumentaciju Županijskog državnog odvjetništva u Puli koje, nakon ispitivanja i provedene istrage, Zirduma tereti za izuzetno okrutno ubojstvo.

Naime, prema kaznenoj prijavi, ubojica je u utorak oko 13,30 sati na Bunarskoj cesti ispred kuće broj 16 u Puli, nakon svađe, svojeg oca izudarao, a potom ga u više navrata izbo po vratu, trbuhu i prsištu, nanijevši mu tako više ubodnih rana od kojih je 83-godišnjak preminuo u Općoj bolnici u Puli.

Ubojica je uhićen nedugo nakon tog događaja, nedaleko mjesta ubojstva.

Inače, otac i sin živjeli su zajedno u kući u Bunarskoj, a zanimljivo je da su i Ilija Miljak i Ante Zirdum otprije poznati policiji, i to po različitim kaznenim djelima. Zirdum je 2003. godine bacio bombu pred zgradom u Koparskoj ulici u Puli, pokušavši ubiti Milana Štifanića koji, uzgred spomenuto, u Rijeci čeka ponovljeno suđenje zbog prodaje droge. Nakon bijega i raspisivanja Interpolove tjeralice Zirdum je uhićen. I Štifaniću se tada sudilo jer je, nakon što je ovaj bacio bombu, pištoljem zapucao na Zirduma, no optužba je odbačeno već u prvom stupnju.

Ilija Miljak je, pak, poznat kao najstariji osuđeni dileri u Hrvatskoj. Uhićen je 2008. uhićen, kada je policija prilikom pretresa njegove kuće u Bunarskoj pronašla oko 200 grama heroina u kuhinjskom ormariću, kao i još tri vrećice s po pet grama pripremljene za prodaju jednom Labinjaninu.

Ilija je tada imao 77 godina, a pored njega uhićen je i njegov tada 33-godišnji unuk Eduard Miljak, kao i supruga Zuhra Miljak. Na suđenju je utvrđeno da je drogu nabavljao unuk, a djed ju je dalje preprodavao. Ilija je početkom 2009. godine osuđen na tri i pol, a Eduard na četiri i pol godine zatvora. Baka Zuhra je, pak, u ponovljenom suđenju dobila godinu dana zatvora zbog pomaganja u preprodaji droge. Mladi Labinjanin koji je od njih drogu kupovao osuđen je na rad za opće dobro na slobodi.

Obitelj Miljak susjedi iz Bunarske opisuju kao zatvorenu, kažu da se nisu družili s njima te da su svi znali čime se bave, stoga nitko nije pretjerano iznenađen što je došlo do ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 08:50