STRAVIČAN PRIZOR U ŠUMI

SIN (35) UBIO MAJKU (53) PA SEBE? Vrlički misterij: Zašto nitko tri mjeseca nije tražio ni pokojnike ni njihov automobil

Hampovica, 080814.Starija zenska osoba nestala je jucer oko 20 sati u sumi pored mjesta Hampovica nedaleko Djurdjevca. Osoba je krenula u sumu brati ljekovito bilje i nakon toga joj se gubi svaki trag. Stotinjak ljudi, policija, clanovi DVD-ova, lovci te rodbina danas cijeli dan pretrazuju sire podrucje oko mjesta u nadi da ce ju pronaci.Foto: Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
 Ivan Brkic / Glas Podravine / CR

Dva mrtva tijela pronađena u petak u šumi na području općine Civljane još uvijek su bez službenog identiteta. Neslužbeno, pak, nitko od uključenih u istragu ne dvoji da je riječ o tijelima dvoje Plazonjića, 53-godišnje majke i 35-godišnjeg sina, no dok ne završi očevid patologa u šibenskoj Općoj bolnici, nitko iz policije i DORH-a ne želi davati nikakve dodatne informacije, piše Slobodna Dalmacija.

"Zasad nema novih informacija. Čim ih bude, izići ćemo s njima u javnost", sve je što nam je mogla kazati Sanda Pavlović-Lučić, dežurna sutkinja iz šibenskog DORH-a.

Obdukcijom – za koju ni iz policije ni DORH-a u subotu nisu znali kad bi mogla biti gotova - također će se službeno utvrditi i uzork smrti iako se već sada neslužbeno iz krugova bliskih istrazi može čuti kako je najvjerojatnija verzija da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu.

Po svemu sudeći, sin je iz pištolja koji je pronađen pokraj tijela ubio majku, a potom i sebe.

U nedostatku službenih informacija, a s obzirom na pozornost koju je izazvalo ovo stravično otkriće, javnost posebno intrigira podatak da su pokojnici prije tri mjeseca navodno prodali stan u Splitu, za nekih 100 tisuća eura.

FOTOGALERIJA

Ima i onih koji smatraju kako je riječ o dvostrukom ubojstvu iz koristoljublja, no tada je vjerojatnije da bi ubojica – ili ubojice – sklonio automobil na neko manje upadljivo mjesto, a ne pokraj ceste.

Bilo kako bilo, i to je podatak koji posebno intrigira, posebno je zanimljivo kako je moguće da čitava tri mjeseca nitko nije tražio ni pokojnike ni njihov automobil, sivu Opel Corsu, koja je jednako dugo stajala pokraj prometnice između Kijeva i Civljana – pitaju se brojni građani u čitavoj Dalmaciji.

Pronađeno vozilo Opel Corsa prevezeno je pred policijsku postaju. Foto: Željko Huljev

Mrtva tijela, naime, otkrivena su, neslužbeno se može čuti, nedaleko od automobila, na nepristupačnom terenu, sasvim slučajno, prilikom pretrage terena od strane pripadnika HGSS-a u potrazi za starijom ženskom osobom koja je odlutala od kuće, piše Slobodna Dalmacija. No, na koncu su zatekli stravičan prizor dvaju mrtvih tijela.

Možda će trebati i DNK analiza

S obzirom na to da zbog duge izloženosti tijela atmosferskim prilikama nije moguće pukim pregledom pouzdano utvrditi je li uistinu riječ o članovima obitelji Plazonjić, moguće je da će - ako se ne izoliraju kvalitetni otisci prstiju za usporedbu s podacima iz policijske kartoteke - biti potrebna i DNK identifikacija uzorka zuba ili kosti.

Pretpostavke o identitetu Plazonjića potječu od splitske registracije automobila pronađene opel corse. Međutim, iako vlasnika nisu mogli pronaći ni u Splitu ni u Vrlici, odakle potječu Plazonjići, policija ostavlja mogućnost da je ipak netko drugi koristio automobil te ne žele izlaziti s prepostavkama o identitetu pokojnih osoba u javnost. U šumi pokraj tijela je navodno nađen i pištolj, a tek će obdukcija pokazati točan uzorok smrti pronađenih.

Pozivima na telefonske brojeve registrirane na ista imena, kao i kod sada pokojnih na području Splita nismo došli do osoba koje ih poznaju. Nije bilo ni za očekivati da ćemo naići na broj na pravoj adresi, ako je uistinu točan podatak da su majka i sin svoj stan u Splitu prodali prije tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:25