USPJELI POBJEĆI

SERIJA NAPADA U ZAGREBU Policija priznala: 'Ipak nismo pucali u zrak, ispalili smo metke prema pljačkašima'

Tko je nespretni dvojac koji je s maramama preko lica strpljivo čekao otvaranje poslovnice da krene u akciju i potom ignorirao policijsku zapovijed, istražitelji i dalje intenzivno nastoje utvrditi
 Goran Mehkek / CROPIX

Dvojica mlađih, suhonjavih pljačkaša koji su se u utorak u 7 sati ujutro “okomili” pištoljima na poslovnicu Hrvatske pošte na zagrebačkom Trgu Stjepana Konzula ne bi li se na brzinu domogli novca imali su zapravo više sreće, nego pameti!

Iako su pobjegli praznih ruku, izbjegli su i metke jer su policajci koji su ih zatekli na djelu zapravo zapucali prema jednom od razbojnika, a ne, kako su izvijestili, da su “policijski službenici pucali u zrak radi poziva u pomoć”.

Neuspjeli prepad

Tko je nespretni dvojac koji je s maramama preko lica strpljivo čekao otvaranje poslovnice da krene u akciju i potom ignorirao policijsku zapovijed, istražitelji i dalje intenzivno nastoje utvrditi rekonstruirajući ujedno tijek bijega.

TRI PLJAČKE U SAMO 24 SATA Nakon pošte ista banda danas upala i u banku na Heinzelovoj!?

Bila je minuta do sedam sati ujutro. Nepoznati fantomi iz prikrajka su već satima iščekivali u blizini Pošte njezino otvaranje. Zaposlenica N. Š. (42) otključala je vrata poslovnice. Za njom je odmah ušla kolegica D. A. (56), a onda i I. K. P. (54). Tri djelatnice Pošte nisu se još ni raspremile a u poslovnicu je uletio pljačkaški dvojac maskiran maramama. Jedna je uključila tihi alarm i u samo par minuta ispred poslovnice su se pojavila dvojica policajaca. Vidjevši da su stjerani u kut, jedan od lopova je istrčao iz poslovnice s pištoljem u ruci i krenuo trčati po platou prema Turopoljskoj ulici.

Meci u izlogu

Vidjevši da se oglušuje na zapovijed da stane, policajci su iz službenih pištolja ispalili svaki po hitac prema razbojniku. U tom je trenutku i drugi pljačkaš istrčao iz Pošte, te su se zajedno brzinom munje udaljili u nepoznatom pravcu ostavivši policajce na mjestu propale akcije. Meci su pogodili izlog susjedne banke.

Samo tri sata poslije opljačkana je Raiffeisen banka u Heinzelovoj. Više od 100 tisuća kuna “zaradila” su dvojica pljačkaša koji su u banku utrčali s elektrošokerom. Iako se možda tako ne čini, policijske statistike govore da su razbojništva u padu za čak 44 posto!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:46