DUHOVITI POLICAJAC

Šef splitske policije: Možda je nekome ispao osigurač pa se htio riješiti bombe

Na mjesto događaja stigli su vještaci iz zagrebačkog Centra Ivan Vučetić, a Josip Bukvić svojim je objašnjenjem što se možda dogodilo tog jutra u Solinu nasmijao novinare

SPLIT - Policija i dalje intenzivno traga za počiniteljima bombaškog napada na policijsku postaju u Solinu u kojem je u nedjelju ujutro oštećeno 5 vozila.

Na mjesto događaja stigli su vještaci iz zagrebačkog Centra Ivan Vučetić koji su potvrdili da je riječ o eksplozivnom sredstvu niže razine.

Premda se spekuliralo kako je riječ o napadu na policiju, načelnik PU splitsko-dalmatinske Josip Bukvić za sada ne isključuje mogućnost da je do eksplozije došlo - slučajno.

- Ne znam bismo li ovo mogli nazvati klasičnim napadom na policiju jer tek kada budu utvrđene okolnosti i motiv događaja, moći ćemo ocjeniti o ćemu se zapravo radilo. Možda se nekome dogodilo slučajno da mu je osigurač ispao pa se morao toga rješiti- kazao je nasmijavši novinare načelnik Bukvić.

Prema riječima glasnogovornice PU Splitsko-dalmatinske Marine Kraljević Gudelj, do sada je obavljeno 50 obavijesnih razgovora koji se i dalje intenzivno nastavljaju. U nedjelju je privedeno 8 osoba i obavljena su tri poligrafska ispitivanja, a sve policijske mjere se nastavljaju se do uhićenja osumnjičenog za ovo kazneno djelo.

Načelnik Bukvić pojašnjava da je tijekom kriminalističkog istraživanja policija sebi postavila više varijanti na temelju kojih se bombaški napad na postaju mogao dogoditi. Nakon prikupljanja svih potrebitih saznanja utvrdit ćemo koja bi od tih varijanti vodila prema osumnjičenom- kazao je Bukvić.

Iako je novinare zanimalo tko su vlasnici oštećenih zaplijenjenih civilnih vozila koji su se nalazili u policijskom dvorištu , policija u interesu istrage to nije željela komentirati.

Podsjetimo, eksplozivnu napravu nepoznati počinitelj aktivirao je u nedjelju ujutro, nešto iza sedam sati pred zgradom solinske policijske postaje u kojoj su u tom trenutku bila samo dva policijska djelatnika. U eksploziji na sreću nitko nije ozlijeđen, a oštećeno je pet parkiranih vozila među kojima policijska, ali i ona koja je policija zaplijenila.

U posljednjih sedam mjeseci ovo je već druga podmetnuta eksplozija u Solinu. Prva se dogodila na parkiralištu Inine zgrade, kada je eksploziv postavljen u Citroen Saxo.

U toj je eksploziji ozlijeđena jedna ženska osoba koja je u tom trenutku ulazila u svoj automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:23