SULUDI ČIN

‘Sad ću ti dokazati svoju ljubav!‘; Zagrebački informatičar doživio slom pred curom, uzeo je nož...

Muškarac (35) ‘planuo‘ je u jednom zagrebačkom stanu, gdje je bio s djevojkom kod prijatelja na roštilju

Ilustrativna fotografija

 Thales Antnio/Alamy/Alamy/Profimedia/Thales Antnio/alamy/alamy/profimedia

"Sad ću ti dokazati svoju ljubav", dramatično je izustio zagrebački informatičar T. K. (35) u gluho doba noći gledajući u oči svoju djevojku da bi si nakon toga zario kuhinjski nož u bedro lijeve noge. Potom je krvavim rukama zakrvario partnericu tako što ju je pomilovao po licu i kosi. Sve to užasnulo je prestravljenu djevojku, a nakon intervencije policije, ozlijeđeni muškarac zaradio je prekršajnu prijavu zbog kršenja članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Sud mu je izrekao kaznu od 30 dana zatvora, a s obzirom na to da je jedan dan bio uhićen, mora "odguliti" još njih 29, ali samo ako u narednih godinu dana počini jedan ili više prekršaja.

Isti sud mu je, osim uvjetne osude, izrekao i zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja djevojke idućih 12 mjeseci, a ujedno mora odlaziti i na psihosocijalne tretmane. Ako te mjere ne ispoštuje, prijeti mu 398 eura novčane kazne ili najmanje 10 dana zatvora.

Prema optužnom prijedlogu policije, T. K. je 21. lipnja ove godine oko 1.30 sati u jednom zagrebačkom stanu, gdje je bio s djevojkom kod prijatelja na roštilju, a ujedno su i konzumirali alkohola pića, "planuo". Posvađao se s djevojkom s kojom je bio u intimnoj vezi pa je iznenada uzeo njezin mobitel te ga bacio sa stola. Potom je uzeo kuhinjski nož i obratio joj se riječima: "Sad ću ti dokazati svoju ljubav". Nož si je zabio u predio bedra lijeve noge i zatim krv razmazao po njezinu licu i kosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:19