UHIĆENA JEDNA OSOBA

Riješen misterij leša u šumi: Mrtav mladić (26) nađen u Istri, policija nakon godinu i pol raspetljala slučaj

Muškarac (35) je omogućio (26) prijatelju da se drogira u njegovom autu, a kad je vidio da je umro riješio se tijela u šumi

ilustracija

 Luka Gerlanc/Cropix

U blagdansko vrijeme 29. prosinca 2022. na šumskom području kod naselja Glavani pronađen je mrtav 26-godišnjak, a nakon godine i pol pulski su kriminalisti raspetljali slučaj te neobične smrti i uhitili jednu osobu.

Naime, provedenom obdukcijom na Odjelu patologije pulske bolnice je utvrđeno da je preminuli mladić, na čijem tijelu nije bilo vidljivih vanjskih ozljeda koji bi upućivali na sumnjivu smrt, umro uslijed prekomjerne konzumacije opijata.

Na tome policija nije stala nego su zagrebli ispod površine i s odmakom vremena utvrdili da je kobnog dana pokojni bio u društvu 35-godišnjeg poznanika koji mu je u svome automobilu dao na korištenje drogu i to dok su se vozili iz smjera Labina prema Puli.

A kad je primijetio da 26-godišnjak ne daje nikakve znakove života, odlučio se riješiti tijela ostavivši ga u šumi kod Glavanija umjesto da mu je pokušao pružiti pomoć ili ga odvezao do najbliže zdravstvene ustanove.

- Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela omogućavanje trošenja droga i nepružanje pomoći te će protiv njega u redovnom postupku biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - kažu iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 12:52