POTEZANJE ORUŽJA

Rijeka: Zaštitar propucao stopalo problematičnom gostu

 Davor Žunić / CROPIX

RIJEKA - U casinu Picasso u Tower centru u Rijeci noćas oko 2.40 sati došlo je do tučnjave i oružanog incidenta koji je okončan ranjavanjem 30-godišnjeg Riječanina Ivora M. Njega je iz službenog pištolja u stopalo upucao 46-godišnji zaštitar Sokol Marić Securityja.

Teškoozlijeđeni Ivor žurno je kolima Hitne pomoći prevezen u obližnju bolnicu na Sušaku u kojoj mu je pružena pomoć i sanirana ozljeda.

Točni uzroci pucnjave i sve okolnosti incidenta još se utvrđuju, a u dosadašnjem tijeku istrage utvrđeno je da je Ivor, koji inače živi u blizini Tower Centra, zajedno sa svojim 37-godišnjim poznanikom oko 2,30 sati došao u klub Picasso.

Bili su u vidno alkoholiziranom stanju pa im je prišao zaštitar koji je ujedno prepoznao Ivora kao osobu kojoj je inače zabranjen ulazak. Razlog zabrane bio navodno taj što je često dolazio pijan, te galamio i verbalno maltretirao djelatnike i goste.

Zaštitar ih je stoga obojicu zamolio da napuste klub. Oni su u prvi mah krenuli ka izlazu, no na stepenicama koje vode na parkiralište na vrhu zgrade su ga fizički napali. Naguravanje i njihovo napadanje trajalo je više od 15 minuta nakon čega je zaštitar shvatio da neće prestati, odnosno bio prisiljen upotrijebiti službeni pištolj.

Prema nekim neslužbenim izjavama navodno je u pod ispalio dva-tri hica kao upozorenje, a tada je Ivora vjerojatno i pogodio u stopalo. Ozljeđeni Riječanin vrlo brzo je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Njegov 37-godišnji poznanik pokušao se udaljiti, no vrlo brzo su stigli riječki policajci i uhitili ga, a potom je obavljen i očevid.

-U tijeku je kriminalističko istraživanje nad svim sudionicima događaja, obavljanje razgovora s osobama koje bi mogle pomoći u rasvjetljavanju okolnosti događaja - priopćila je na kraju PU PG.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 14:33