IZA REŠETAKA

Redari koji su brutalno isprebijali tri brata, a 18-godišnjaku razbili glavu, kažu da im je žao: ‘Pretjerali smo...‘

Redari su rukama i nogama udarali mladiće koji su se odmicali i pritom dizali ruke u zrak. Osim sile, navodno je jedan upotrijebio i suzavac

Privedeni zaštitari

 /Damir Krajač/ Cropix

Četiri dana od premlaćivanja četvorice mladića ispred kluba H2O u zagrebačkoj Runjaninovoj ulici, policija je djelomično riješila slučaj i kazneno prijavila dvojicu zaštitara tvrtke Bilić Erić - Darka M.(41) i Dalibora K. (45), dok se za trećim njihovim kolegom još uvijek traga. Kazneno su prijavljeni da su oko 3 sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja na štetu četvorice gostiju kluba koje su fizički napali i pritom lakše ozlijedili. Po dovršetku obrade dvojac je predan pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću prijavu nadležnom državnom odvjetništvu a tijekom četvrtka su dovedeni na ispitivanje u tužiteljstvo.

Kako doznajemo, osumnjičeni su izrazili žaljenje te otkrili da su tu noć postupali unutar kluba nakon što se slavljenička ekipa oštećenih, pod vidnim utjecajem alkohola, posvađala u prostoru kluba sa drugom skupinom mladih. Ispratili su ih sve van da sukob ne eskalira ali su, itekako svjesni i da su, kako doznajemo, pretjerali u postupanju pri izlasku na ulicu o čemu svjedoči i jedna video snimka. Za madiće su ujedno naveli da su se neprimjereno ponašali uz psovke i kad je policija stigla. Inače dvojica uhićenih su dugogodišnji licencirani zaštitari koji se tim poslom bave 15-ak godina i čiste su kaznene evidencije.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Na meti redara, kako se pisalo proteklih dana, našla su se tri brata od kojih je najstariji slavio rođendan. Majka pretučene trojice braće obratila se povodom svega medijima i usput ustupila snimku premlaćivanja kao i posljedica koje su pretrpjela njezina djeca.

Otkrila je pritom da je najteže ozljede zadobio jedan od 18-godišnjih blizanaca koji je od udarca pao na tlo i udario glavom. S razbijenom glavom završio je u bolnici na šivanju i od tada su njegova svakodnevica konstantne glavobolje. I druga dvojica sinova su zadobila modrice, dok je njihov prijatelj završio s rukom u longeti.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

- Redari su mladiće počeli tući kod izlaza iz kluba, a sve se nastavilo na ulici, ispred ulaza u H2O. Oni to nisu nikada prije doživjeli niti se tukli. Za njih je sve to bilo baš jako stresno. Brutalno su ih pretukli, a oni se ni ne znaju tući – otkrila je novinarima majka napadnutih mladića koji, ako je suditi prema snimci snimljenoj s ulice, u tim trenucima nisu bili agresivni niti uzvraćali udarce.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

A tome je prethodilo, kako je rekla verbalni dijalog u klubu koji je prerastao u obračun sa zaštitarima i koji se preselio ispred kluba. Redari su rukama i nogama udarali mladiće koji su se odmicali i pritom dizali ruke u zrak. Osim sile, navodno je jedan upotrijebio i suzavac.

Zaštitarska tvrtka Bilić Erić nakon događaja osudila je svaki vid nasila.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:18