NASTAVAK SUĐENJA

RAZOTKRIVENA DOKTORICA KOJA JE OBOŽAVALA PROVODE I SKUPE SATOVE 'Kad sam tražio da mi vrati 2,4 milijuna kn, na račun mi je uplatila jednu lipu'

Svjedok Dalibor Mlakar: Iva s partnerom živi k’o bubreg u loju, provode se i vole skupe satove, rekao mi je partner njezine sestre
 Ronald Goršić / EPH

Svjedočenjem Dalibora Mlakara na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje doktorici Ivi Popović (37), fizijatrici iz Klinike za traumatologiju, optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna.

Među oštećenima je i Mlakar, koji je fizijatrici posudio više od 2,4 milijuna kuna i koja mu duguje još polovicu posuđenog iznosa, a zanimljivo je da je u nizu transakcija koje mu je doktorica Popović uplatila bila i jedna doista provokativna - nevjerojatna jedna lipa.

Koristila kutu i sina

- Ivu Popović upoznao sam preko mame koja je bila njezina pacijentica. Kad me majka molila da posudim doktorici novac, prvo sam odbijao da bih na kraju popustio majčinim molbama da pomognem novčano njezinoj doktorici. Iva me nazvala 8. listopada 2012. i zatražila da 25.000 kuna predam Kreši Kotrleu na Kajzerici. I od tada kreće moja kalvarija. Iva me zvala iz dana u dan, tražila novac, vraćala dio i odmah sutradan posuđivala još veću svotu uz deset posto kamate. Novac sam joj sa suprugom nosio i u ordinaciju. Prve četiri posudbe stavili smo na papir i potpisali. Za ostale je uvijek imala izgovor, da joj je odvjetnik na skijanju, da nema boje u printeru i slično - opisivao je sutkinji svoje iskustvo s doktoricom Dalibor Mlakar.

Prema Mlakarevu svjedočenju, Iva Popović koristila je bijelu kutu i vlastitog sina da bi “kupila” povjerenje i ulazila u tuđe obitelji.

Jednom ga je povratno nazvao i Saša Gale, partner doktoričine sestre, priznavši da zna za Ivina dugovanja te da “Iva sa svojim parnerom Tugomirom živi k’o bubreg u loju, da se provode i da vole skupe satove”.

Prvo mu je rekla da joj treba novac za kupnju nekog stana, zatim da ulaže u banku i izvlači novac van. Priču je dalje nadograđivala s nasljedstvom pokojnog vlasnika Dinersa Žarka Kraljevića i ulaganjem u neke fondove. Govorila je i da ulaže u neko imanje za rehabilitacijsko jahanje. Zadnja posudba bila je, kaže, u siječnju 2013., nakon čega mu je postala nemoguća misija stupiti u kontakt s njom.

Majka oboljela

Na upit tužitelja poznaje li Nikicu Jelavića i Petra Pripuza, s obzirom na to da je doktorica spomenula kako joj se prijetilo imenima tih ljudi, Mlakar ističe da poznaje samo Pripuza s kojim je zajedno u istom nogometnom klubu.

- Novac koji smo Ivi posudili moja supruga i ja bio je namijenjen za kupnju kuće u Samoboru. Nakon cijele agonije, moja majka je zbog psihičkog stresa dobila aneurizmu te joj je operirana glava. Iva je i moju majku i oca i brata osiromašila. Mojoj majci je tepala ‘Gogice’, a ona joj je slijepo vjerovala - zaključio je Mlakar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:40