MEĐU UHIĆENIMA I VATERPOLIST

RASTE BROJ PRITVORENIH NAVIJAČA Šimenc: Da jedan sportaš napravi svojim kolegama tako nešto...

 Boris Kovačev / CROPIX

Za sada 37 osoba s tribine u St. Etienneu u policijskoj je obradi zbog izazivanja nereda na utakmici Hrvatska-Češka 17. lipnja.

Nad njih 13 je provedena kriminalistička obrada, protiv 12-orice je podignuta kaznena prijava. Njih devetorica su uhićena i privedena pritvorskom nadzorniku, a četvero izgrednika još su nedostupna policiji.

Sve njih tereti se za izazivanje nereda iz mrženje prema drugim osobama uz uporabu oružja i dovođenje u opasnost života drugih osoba ili materijalne štete.

Kako doznaje RTL, šestorica su privedena u Dubrovniku. Za trojicu od njih, zatražen je već istražni zatvor. U Šibeniku su uhićene dvije osobe. U Splitu, za svu četvoricu traži se istražni zatvor. Osječka policija planira uhititi trojicu. Jedan je danas priveden. Riječka policija ima na piku jednog navijača.

Maksimalna određena kazna koju mogu dobiti je do 5 godina. Prema članku 14. Kaznenog zakona mogu biti kažnjeni ako je to djelo kažnjivo u državi u kojoj je počinjeno, ali i ako nije.

Među uhićenima u Splitu je i poznati vaterpolist. U vaterpolskom savezu kada su doznali ovu vijest ostali su zatečeni.

"Zaista smo zatečeni jer definitivno to nije pravi način dokazivanja i rješevanja bilo kakvih problema", izjavio je Renato Živković, tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Proslavljeni vaterpolist i član Nacionalnog vijeća za sport, Dubravko Šimenc poznaje uhićenog sportaša. Ova informacija, kaže, ostavila ga je bez riječi.

"Prije svega sam u šoku, iznenađen negativno. Znam ga kao mladog sportaša, perspektivnog vaterpolista. Da jedan sportaš svojim sportašima kolegama mogao napraviti nešto takvo", rekao je Šimenc za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 15:09