POTKRADAO GA

Računovođa iz Vrboskog iskoristio povjerenje klijenta pa mu s računa tvrtke podigao 86.500 eura

Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 40-godišnjak je kazneno prijavljen za navedena kaznena djela

Ilustracija/ Policija

 Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Kako javlja primorsko-goranska policija, muškarac je vlasnik i odgovorna osoba računovodstvenog obrta. Svoja nedjela započeo je još 2020., kada je s predstavnicima tvrtke s područja Vrboskog sklopio ugovog o vođenju knjigovodstva. Malo mo malo, sve do kraja 2022. godine, potkaradao ih je.

Naime, kao njihov računovođa, muškarac je imao pristup novcu te je u više navrata podizao novac s računa tvrtke i plaćao potrebne račune. No, u tom je razdoblju uzimao novac i za sebe, vjeruući valjda da vlasnici ništa neće posumnjati. Novac je trošio za svoje potrebe, a dosadašnjim istraživanjem utvrđeno je da je ukrao oko 86.500 eura.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 40-godišnjak je kazneno prijavljen za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prijevaru. Prijava je predana mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:11