DRAMA KOD VARAŽDINA

'PROGANJAJU ME IAKO SAM IH ISPLATIO. BOJIM SEZA SVOJ ŽIVOT!' Umirovljeniku kamatari pokušali zapaliti kuću

'Nadam se da će policija obaviti svoj posao i da će mu napokon stati na kraj', kaže Franjo Huđek
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Nepoznati počinitelj u noći sa subote na nedjelju ubacio je takozvani „molotovljev koktel“ u obiteljsku kuću Franje Huđeka (63) u mjestu Žigrovec kraj Varaždina. U požaru koji je uslijedio izgorjela je kuhinja kuće, a veća šteta spriječena je brzom reakcijom ukućana. Franjo Huđek tvrdi da je siguran da je napad na njegovu kuću organizirao kamatar od kojeg je prije dvije godine posudio novac i koji, unatoč tome što mu je vratio višestruko veći iznos, i dalje od njega potražuje novac.

U noći sa subote na nedjelju, oko 2 sata u noći, nepoznati je počinitelj ušao u dvorište obiteljske kuće obitelji Huđek u Žigrovcu te je kroz zatvoreni prozor u kuhinju ubacio staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom u koju je prije toga umetnuo i zapalio tkaninu. Boca se razbila na kuhinjskom stolu, a zapaljiva se tekućina proširila kuhinjom koja je ubrzo bila u plamenu.

- Kao za inat, probudio sam se samo nekoliko minuta prije toga jer sam morao na WC. Kad sam se vraćao u krevet probudila se supruga i zabrinuto mi rekla da je vani neki automobil i da odsjaj od farova osvijetljava cijelu kuću. Taman sam krenuo do prozora provjeriti o čemu se radi kad sam začuo nešto što je zvučalo kao eksplozija - prisjeća se Franjo Huđek dramatične noći.

Supruga, kćer i on odmah su otrčali u prizemlje gdje su se potvrdili njihovi strahovi. Kuhinja kuće bila je u plamenu, a oni su odmah krenuli spasiti što se spasiti da.

- Gasili smo požar kantama vode i na sreću uspjeli spriječiti širenje požara. Odmah smo zvali policiju i hitnu jer se supruga nagutala dima i teško je disala. Policajci su brzo došli i krenuli obavljati očevid - ističe Franjo dodajući da su policajci tijekom očevida u dvorištu kuće pronašli još jedan „molotovljev koktel“ kojeg napadač iz nepoznatog razloga nije aktivirao.

- Najvjerojatnije je silina prvog koktela i njega samog iznenadila jer je baš jako „grunulo“ pa se i on uplašio i pobjegao - ističe Franjo Huđek naglašavajući da mu je teško reći da od tog trenutka njegova obitelj živi u strahu jer, ističe, u strahu žive već mjesecima.

- U prosincu 2011. godine posudio sam oko 40 tisuća kuna od jednog svog poznanika da zatvorim kredit u banci. Iako sam mu taj iznos vratio i to s lihvarskim kamatama, prošle mi je godine počeo prijetiti i tražiti još novca. Naoružani ljudi krajem listopada prošle godine iz dvorišta su mi odvezli terenac Opel Antara, a ja sam se od straha nekoliko tjedana skrivao po obližnjim šumama. Od mene traži još 80.000 kuna, iako sam mu, što kroz novčane uplate, što kroz vrijednost automobila, već vratio deseterostruko od onog što sam od njega posudio - ističe Huđek inače umirovljenik koji se bavi autoprijevozništvom te ističe da mu je novac trebao da zatvori kredit u banci koji je uzeo za kupnju teretnog vozila.

- Nadam se da će policija obaviti svoj posao i da će mu napokon stati na kraj. Bojim se i za svoj život i za život svoje supruge i kćeri - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 03:35