IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Prijavljen željezničar: Pijan nije spustio brklju preko ceste, za dlaku poginula obitelj s djetetom!

Sudar je izbjegao 34-godišnjak sa suprugom i djetetom u automobilu, a željezničaru je izmjereno 1,48 promila alkohola u krvi
Varazdin, 260211.Nocas oko ponoci na pruznom prijelazu u Jalkoveckoj ulici u Varazdinu vlak je naletio na osobni automobil u kojem je poginuo vozac. Na slici: pruzni prijelaz.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

SISAK - Policajci PU Sisačko-moslavačke bog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazneno prijavili 53-godišnjeg muškarca s područja Lipovljana.

Istraživanjem je utvrđeno da je još 22. travnja ove godine, iza podneva, u Starom Pračnu, grad Sisak, kao zaposlenik Hrvatskih željeznica, sa sisačkog željezničkog kolodvora zaprimio prednajavu o polasku vlaka te je bio dužan spustiti brklju preko ceste. No, on to nije učinio.

Neposredno prije prolaza vlaka koji prometuje od Siska prema Zagrebu, preko pružnog prijelaza svojim automobilom, u kojem su se nalazile njegova supruga i dijete, prešao je 34-godišnji stanovnik sisačkog prigradskog naselja Staro Praćno. Srećom, uspio je izbjeći nalet vlaka.

Svojim nepostupanjem po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, 53-godišnjak je izazvao opasnost za život i tijelo navedene obitelji, a alkotestiranjem je također utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1,48 promila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 17:27