OBRAČUN SUSJEDA

PREŽIVIO NEMOGUĆE Metak je Mladenu izbio cijeli red zubi i izašao na obraz: 'Nisam bio svjestan ničega, nije bilo ni boli, samo sam trčao, trčao...'

Nakon što je pogođen metkom u glavu, Mladen Varga krenuo je bježati, a susjed Nikola Todorović prema njemu je ispalio još dva hica. Srećom, nije ga pogodio
 Nikola Wolf / Podravski list

KOPRIVNICA, HLEBINE - Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je optužnicu protiv Nikole Todorovića (66) kojeg se tereti za pokušaj ubojstva susjeda Mladena Varge (52) u blizini Hlebina kod Koprivnice. Nakon svađe u polju, Todorović je hicem iz pištolja Vargu pogodio u lice te još dvaput pucao prema njemu, ali ga nije pogodio.

Tijekom istrage, kako je danas priopćeno iz Županijskog suda u Varaždinu, obavljena je rekonstrukcija tih događaja te izrađeno balističko vještačenje, nakon čega je sudsko vijeće potvrdilo optužnicu i ona je postala pravomoćna. Uskoro se očekuje početak suđenja.

Mladen Varga ranjen je lani u svibnju. Ispričao nam je kako je tog sunčanog ponedjeljka prskao usjeve na polju kod Gabajeve Grede, mjesta u kojem živi optuženik. Odjednom se u polju pojavio Todorović, čovjek od kojeg su strahovali susjedi i brojni mještani Hlebina kojima je prijetio u nekoliko navrata. Netko ga je upitao što radi, a on je odgovorio kako je došao loviti ribu.

- Na to sam mu dobacio kako nije došao zbog ribe, već provjeriti gdje bi mogao nešto maznuti. U Hlebinama je javna tajna da krade povrće ljudima iz vrtova, no svi su ga se bojali pa nitko ništa nije poduzimao – otvoreno će Mladen Varga.

Todorović je potom otišao. Bez riječi. Nitko nije mogao ni zamisliti što mu se tada motalo po glavi i što zapravo smjera.

- Vratio se nakon nekoliko minuta, u blizini više nije bilo nikoga, a ja sam i dalje prskao usjeve. Kad sam shvatio da ima pištolj, prepao sam se, no ni tad nisam mogao zamisliti da je u stanju pucati u mene. No, baš to se dogodilo... Ispalio je metak koji me pogodio u usta i izašao van kroz lice. Nisam bio svjestan niti boli, niti ičeg drugog, razmišljao sam samo kako pobjeći i spasiti živu glavu - prisjećao se Varga.

Skočio je s traktora i trčao, trčao... Nikola je u njegovu smjeru ispalio još dva hica, ali ga nije pogodio.

- Bio sam siguran da me neće pogoditi, znao sam pobjeći. Imam ratnih iskustva, bio sam u specijalnoj policiji. Da se nisam poskliznuo kada sam skočio s traktora, vjerujem da me ne bi pogodio ni taj nesretni metak – rekao je Varga.

Trčao je prema Gabajevoj Gredi, prema selu, krvav i pomalo ošamućen. Naišao je na čovjeka iz Repaša koji ga je odvezao do kuma u Gabajevu Gredu koji ga je pak odmah prebacio u Koprivnicu do hitne gdje mu je pružena prva pomoć. Istog dana je i operiran.

- Supruga Renata stalno mi je govorila da si napravim zube. Nisam je poslušao, a možda je i bolje. Sada ću ionako morati. Da sam je poslušao, bez veze bih potrošio novac – našalio se Mladen Varga kojem je metak izbio cijeli red zubi na gornjoj čeljusti.

Liječnici su mu rekli kako se taj dan ponovo rodio jer da je metak otišao imalo u drugom smjeru, teško da bi preživio. Zanimljivo je kako se traktor u polju nakon pucnjave nastavio kretati bez njega i zaustavio se tek u vodi, u starom koritu Drave.

Mladenov sin Josip ispričao nam je pak kako je policija Nikolu Todorovića pronašla skrivenog u grmlju, kako čuči s nožem u ruci. Todorović je navodno sakrio pištolj i čahure kako ih policija ne bi pronašla, no ipak ih nije uspio prevariti. Iz koprivničke policije priopćili su kako su u kući osumnjičenog pronašli i oduzeli mu pištolj, dvije puške, 230 komada streljiva, 58 lovačkih patrona i tri optička ciljnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:01