NEPOPRAVLJIVI LOPOV

PREPAD U ZAGREBU Poduzetnika pretukli i htjeli mu ukrasti BMW 7:'Skini taj Rolex! Daj nam i novac!'

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Četiri mjeseca od uhićenja zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv nepopravljivog lopova Marija K. (36) koji se u svibnju u večernjim satima po svaku cijenu želio domoći tuđeg BMW7, Rolexa i nekoliko desetaka tisuća kuna!

S njim je bio još nepoznati “kolega”, koji je za razliku od Marija uspio pobjeći. O navedenom događaju zagrebačka policija nije izvijestila.

Kako doznajemo, Mario K. se 21. svibnja oko 22.30 sati s prijateljem dovezao do zagrebačke Kriške ulice.

Parkirali su u neposrednoj blizini, ali ipak daleko od susjeda svoje odabrane mete. A meta im je bio dobrostojeći 40-godišnji ugostitelj iz BiH Dejan B. za kojeg su znali da ima ono što oni traže.

Maskirali su se crnim potkapama s prorezima za oči. Na ruke su navukli crne rukavice, a u džepovima jakni nosili su pištolje. Provalili su u prizemni dio kuće u izgradnji i odlučili čekati. Čim je 40-godišnji poduzetnik otključao vrata, dvojac ga je zaskočio.

- Daj novac! Daj ključeve auta, odmah! Skini taj Rolex! Daj lovu koju imaš kod sebe! - vikali su prestravljenom vlasniku kuće koji im je, nesvjestan opasnosti, odbijao dati traženo. Vidjevši da neće tako lako doći do plijena, jedan od dvojice razbojnika prislonio mu je pištolj na glavu.

- Ne dam vam ništa - odgovorila im je žrtva pa su ga divljački počeli udarati pištoljima po glavi i tijelu. Pružao je otpor, a kad je kroz prozor ugledao svoga susjeda, pozvao ga je upomoć. Četiri godine stariji susjed začuo je povike i utrčao u dvorište. Jednog su lopova uspjeli svladati, a drugi je dao petama vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:01