GAZDA KULTNOG RESTORANA

Preminuo legendarni dalmatinski ugostitelj i ‘kralj vrhunske janjetine‘: Nema onoga koji kod njega nije omastio brk

Meštar Jozo, sin Perlice po kojem je restoran i dobio ime, desetljećima je vodio posao koji je preuzeo njegov sin
 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Na groblju sv. Kate pod kliškim Varošom danas poslijepodne bit će ispraćen Jozo Boban, vlasnik kultnog restorana "Perlica" u Klis Grlu, koji je preminuo u 90. godini.

Rijetko koji žitelj ali i gost srednje Dalmacije može reći da nije "omastio brk" u tom ugostiteljskom objektu uz staru Klišku cestu, koji je poput dvaju susjednih, a nekada i još dva na nedalekom predjelu Klapavice, bio i ostao prepoznatljiv po pečenoj janjetini i delicijama od te vrste mesa.

Meštar Jozo, sin Perlice po kojem je restoran i dobio ime, desetljećima je vodio posao koji je preuzeo njegov sin Petar, poznat i kao Siniša, inače vrlo aktivan i u lokalnom nogometu. Iza Joze Bobana ostaju tri sina i dvije kćeri, a poseban (pra)djedov ponos su 13 unuka i tri praunuke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 13:27