SLUČAJ PUKANIĆ

Preko Njemačke i Cipra novac sjeo na račun Slobodana Đurovića

 CROPIX

ZAGREB - Željku Milovanoviću i Bojanu Guduriću, dvojcu iz zločinačke skupine koja je 23. listopada prošle godine likvidirala Ivu Pukanića, suizdavača Nacionala, i Niku Franjića, njegova šefa marketinga, sudit će se u odsutnosti.

Neosnovani prigovori

Tako je odlučilo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda koje je odbilo i prigovore protiv optužnice koje su podnijeli branitelji Roberta Matanića i Slobodana Đurovića, kuma Sretena Jocića kojega beogradsko specijalno tužiteljstvo tereti da je naručitelj Pukanićeve likvidacije.

Prema mišljenju izvanraspravnog vijeća, prigovori na optužnicu su neosnovani i sada je praktički otvoren put za zakazivanje suđenja. Još treba riješiti eventualne prigovore Milovanovića i Gudurićeva branitelja na odluku da im se sudi u odsutnosti, a i u Beogradu su obojica optužena za Pukanićevu likvidaciju.

Transakcija između tvrtki

Bojan Gudurić još je u bijegu, navodno negdje u Zapadnoj Europi, a hrvatski MUP nudi nagradu od 100.000 kuna za informaciju koja bi mogla dovesti do njegova uhićenja. Jedan od krunskih dokaza o Đurovićevoj ulozi u atentatu je i transfer nešto više od 700.000 eura iz Njemačke preko Cipra na njegov žiro-račun. Njegovi branitelji tvrdili su da je riječ o transakciji između tvrtki, no tužiteljstvo tvrdi kako je neuobičajeno da novac onda sjeda na Đurovićev privatni račun.

Izvjesno je da suđenje neće početi u siječnju, već bi to moglo biti kasnije, a sudit će vijeće kojemu će predsjedati Ivana Kršul. Ts je sutkinja vodila predmet portiv Josipa Matanovića, bivšeg potpredsjednika Hrvatskog privatizacijskog fonda, a u međuvremenu je imenovana sutkinjom Uskočkog odjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 10:16