GRIŽNJA SAVJESTI

Predao se ubojica: Zatukao ga zbog nekoliko starih novčića?

Zagreb, 220309.Stalni klijent opljackao automat klub u Ilici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

SPLIT - Ante Dulčić (32) , trebao je biti svjedokom u istrazi o ubojstvu 67-godišnjeg Vinka Višića čije je izudarano tijelo pronađeno u nedjelju navečer u negovu stanu u Washingtonovoj ulici. No umjesto svjedočenja, priznao je da je počinio taj okrutni zločin.

Bejzbol palicom zatukao je nesretnog Višića, uzeo mu je numizmatičku zbirku koju je Višić posjedovao i staru Bibliju. Kako je Višić bio kolekcionar starog novca, filatelist i sakupljač antikviteta, osumnjičeni se ponadao da će zaraditi preprodajom ukradenih stvari. No, ispostavilo se da je za njih uprihodio mršavih dvije tisuće kuna.

No, ono što je sigurno zaradio je kaznena prijava za ubojstvo iz koristoljublja. Osumnjičeni je o ubojstvu iznenada progovorio u prisustvu svoga odvjetnika i tužiteljice. Jednostavno je tijekom iskaza "pukao“ i to navodno zbog grižnje savijesti. Olakšao si je dušu priznavši da je palicom zatukao Višića.

Ta smrtonosna palica uistinu je pronađena u Višićevu stanu tik uz ulazna vrata. Ozljede na Višićevu tijelu, posebno one na nadlaktici ukazuju da se nesretnik pokušavao braniti. No u tome nažalost nije uspio. Preminuo je od posljedica teških ozljeda.

S obzirom da dokazni materijal ubojica nije uklonio, sumnja se kako je riječ o neplaniranom ubojstvu počinjenom u afektu. Priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Splitu. Ubijeni Višić je, prisjetimo, pronađen između pet i sedam dana nakon smrti pa su na tijelu već nastupile truležne promjene.

Inače, pokojnik je imao svoj profil na Facebooku s više od tisuću prijatelja.

Prema tim podacima, jedan je dio života proveo u Parizu, bio je zaposlenik Projektnog ureda Electrofrancea. Iza njega je ostalo izvanbračno dijete s Liliane Dajean, kćerkom šefa francuske republikanske garde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:54