PREPOZNALI GA

PREBIO LOPOVA, PA GA PRONAŠAO NA FEJSU Uhićen razbojnik koji se predstavljao policajac

Okorjeli lopov nije ni slutio da će prilikom razbojništva naići na pasioniranog ljubitelja borilačkih vještina...
Split, 180711.Veceras je opljackana poslovnica Banke splitsko-dalmatinske BSD u sklopu prodajnog centra Koteks na Gripama. Nepoznati pocinitelj uz prijetnju oruzjem otudjio je nepoznatu kolicinu novca. Na slici: policijski ocevid je u tijeku.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

ZAGREB - Okorjeli lopov Željko K. (28), koji se predstavljao kao policajac, nije ni slutio da će lanjskog prosinca prilikom razbojništva u stanu u Vlaškoj ulici naići na ljubitelja borilačkih vještina D.M.G. (37) koji ga je na kraju pretukao i otjerao praznih ruku.

Nakon deset mjeseci, i to zahvaljujući društvenoj mreži Facebook, Željku je policija stavila lisice na ruke jer ga je njegova djevojka, koja je također kobnog prosinca bila svjedok i žrtva neuspjelog razbojništva, slučajno ugledala njegovu fotografiju.

14. prosinca prošle godine oko 10,15 sati Željko je pozvonio na vrata stana povratnika iz SAD-a predstavivši se kao policajac i da nešto treba provjeriti. No, odmah po ulasku kod D.M.G-a, razbojnik je pokazao svoje pravo lice - u njega i u njegovu 27-godišnju djevojku T.P. uperio je pištolj i zaprijetio im da mu predaju novac.

Lopov je žrtvu vezao aljkavo samoljepljivom trakom, nakon čega je krenuo vezati i djevojku. Ali u tom se trenu D.M.G. uspio osloboditi pa je nezvanog gosta krenuo tući te ga istjerati napolje bez plijena. O svemu je šokirani par obavijestio policiju koja, unatoč izuzetim tragovima na licu mjesta, Željku nije uspijevala ući u trag sve dok djevojka sasvim slučajno nije ugledala razbojnikovu fotografiju na Facebooku. Istražitelji su ga uhitili, kazneno prijavili za pokušaj razbojništva te ga predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 11:19