NASILNI NAPAD U ZADRU

Prebili kamermana RTL-a nakon koncerta UB40

 Goran Mehkek / CROPIX

ZADAR - Zadarski policajci intenzivno tragaju za mlađim muškarcem koji je u noći na utorak u uličnom fizičkom napadu teško ozlijedio Marka Lokasa (28), snimatelja RTL-a.

Lokas se u društvu supruge i prijateljice pješice vraćao s koncerta grupe UB40 održanom u ponedjeljak navečer na zadarskom Forumu. U Ulici Ruđera Boškovića, nedalako od Zadarskog sveučilišta, naišli su na skupinu mladića koji su im počeli vulgarno dobacivati. Kad im je Lokas rekao da prestanu, iz skupine se izdvojio jedan mladić i šakom ga udario u glavu. Uslijed tog udraca televizijski je snimatelj pao silovito udarivši glavom o tlo.

Od udarca šake napadača zadobio je frakturu donje vilice, a u padu ozljede lubanje s nagnječenjem mozga. Napadač i njegovo društvo razbježali su se do dolaska policije. Hitna pomoć ozlijeđenog je Lokasa prevezla u zadarsku Opću bolnicu, gdje su mu zbog težine stanja inducirali komu kako bi neurokirurg mogao utvrditi je li potreban kirurški zahvat. Jučer ujutro stanje Marka Lokasa stabilizirano je i više nije u životnoj opasnosti.

Zadarska policija moli eventualne očevice napada da se jave na telefon 192.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 18:19