kazneno ju prijavio

Pravomoćna odluka suda: Severina oslobođena, nije oklevetala Milana Popovića

Popović je bio kazneno prijavio pjevačicu da je u RTL-ovoj emisiji iznijela neistine o njemu
Severina Kojić
 Tomislav Kristo/Cropix

Dubrovački Županijski sud pod predsjedanjem suca Svete Vićana pravomoćno je oslobodio pjevačicu Severinu Kojić optužbe da je oklevetala Milana Popovića, srbijanskog poduzetnika i oca njihova malodobnog sina. Popović mora platiti i sudske troškove u iznosu od 1880 kuna, još 500 kuna paušalnog iznosa i Severini nadoknaditi trošak braniteljice u iznosu od 10.312,50 kuna u roku od 15 dana od pravomoćosti presude pod prijetnjom ovrhe.

Popović je bio kazneno prijavio Severinu da je u emisiji "RTL Direkt" kod Zorana Šprajca 19. lipnja 2017. godine iznijela neistine o njemu u nakani da našteti njegovoj časti i ugledu. Povod za Severinino gostovanje u "Direktu" bio je slučaj Nine Kuduz, a ona je govorila o navodno lažnom nalazu liječnika vezanom uz njihova zajedničkog sina.

U prvostupanjskim postupku zagrebački Općinski kazneni sud je 6. studenoga 2019. godine Severinu oslobodio tih optužbi, a Popović se žalio na tu presudu. Njegovi odvjetnici tvrdili su da su činjenice potpuno pogrešno utvrđene, da je u bitnome došlo do povreda odredbi i primjene materijalnog prava i predlagalli su da se ta presuda ukine, a predmet vrati na ponovljeni postupak, odnosno da se presuda preinači. Međutim, dubrovački Županijski sud koji je rješavao žalbu ustvrdio je da je ona neosnovana, a odvjetnica Višnja Drenški-Lasan, koja je zastupala Severinu, predlagala je da se Popovićeva žalba odbije.

Sud je pri odluci kojom je Severinu pravomoćno oslobodio optužbe uzeo u obzir članak 10 Konvencije o zaštiti ljudskih prava i sloboda, koji se odnosi na slobodu izražavanja, ali i kontekst Severinine izjave te činjenicu da su i ona i Popović medijski eskponirane osobe, koje često javno istupaju i iznose upravo probleme, međusobne nesuglasice i konflikte oko skrbi i zajedničkog roditeljstva nad malodobnim sinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:22