POKUŠALA JE SPASITI

POZNATA LIJEČNICA SKRIVILA TRAGEDIJU Pijana na zebri pregazila umirovljenicu

Liječnica je odmah stala i počela reanimirati umirovljenicu, ali žena je podlegla ozljedama nakon nekoliko sati u bolnici
 CROPIX

Liječnica Opće bolnice Karlovac vozačica je koja je u utorak u jutarnjim satima na pješačkom prijelazu pod utjecajem od 1,68 promila alkohola u krvi usmrtila 77-godišnju pješakinju.

Umirovljenica se vraćala s gradske tržnice na Trgu Josipa Broza, a vozačica u dobi od 46 godina jurila je prometnicom iz Novog centra u smjeru gradskog središta.

U 9.45 sati njihove su se sudbine spojile u stravičnoj tragediji. Starica je nakon naleta automobila ležala na tlu i još davala znakove života.

Brzom reakcijom ekipe Hitne medicinske pomoći zbrinuta je u karlovačkoj bolnici, ali usprkos trudu liječnika, kolega liječnice, preminula je nakon nekoliko sati, poslijepodne istoga dana. Zbog okolnosti u kojima je nesreću prouzročila poznata karlovačka liječnica, šok onih koji su svjedočili događaju bio je velik.

Bez kočenja

Pronašli smo dvoje očevidaca nesreće. Od prolaznice koja je vidjela sam udar doznajemo da je starica cestu prelazila na mjestu gdje je kolnik s dva prometna traka u istom smjeru. U prvom prometnom traku, bližem pločniku, pred pješačkim prijelazom stalo je vozilo i propustilo pješakinju.

Umirovljenica je krenula dalje. Vidjela je vozilo koje joj se približavalo, ali je očekivala da će i ono stati. Bio je to Citroën pijane vozačice. Bez kočenja, bez ikakve reakcije, samo ju je “pokosila”, tvrdi svjedokinja.

Koju sekundu nakon udara druga svjedokinja prolazila je mjestom nesreće u automobilu. Vidjela je, kaže, strašan prizor.

- Gospođa je nepomično ležala na cesti, bila je u krvi. Oko nje su bile razbacane stvari, vrećice u kojima je nosila valjda tek kupljene jagode. Cipele su joj odletjele na drugu stranu ulice. Vozačica je izašla iz vozila i pokušala joj pomoći. Vidjela sam kako joj vadi zubnu protezu, pokušala ju je reanimirati, nekako probuditi. U daljini su se već čuli zvukovi vozila Hitne pomoći. Strašno - prepričala je svjedokinja, koja je u šoku zbog doživljenoga bila i dan nakon nesreće.

Liječnica je specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Očevici kažu da je doista dala sve od sebe da pomogne u oživljavanju ozlijeđene, no nada da će nesretna umirovljenica preživjeti nije trajala dulje od nekoliko sati.

Izvan radnog vremena

Karlovački policajci odmah su obavili očevid, a u sklopu istrage nesreće podvrgnuli su vozačicu alkotestiranju. Prijavit će je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog izazivanja teške nesreće sa smrtnom posljedicom, zbog čega joj prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

Iz karlovačke policije su nam potvrdili da je vozačica nakon očevida i kriminalističkog istraživanja puštena jer su procijenili da neće ponoviti djelo. Dok je trajao policijski očevid, za sav je promet bila zatvorena ta dionica ceste kraj tržnice.

Dr. Suad Crnica, sanacijski upravitelj Opće bolnice Karlovac, nije želio komentirati tragediju koju je prouzročila njegova liječnica.

- Dogodilo se to izvan radnog radnog vremena, radi se o osobnoj stvari liječnice i suzdržao bih se od komentara - rekao je dr. Crnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 14:32