KRIVA JE ARGENTINA

Poznat i po spektakularnom bijegu: Bivši suradnik narkobosa, uhićen u centru Zagreba, na slobodi!

Kena je krajem siječnja locirala i privela ZG polcija. Poslan je u Remetinec. No, više nije tamo...

Draško Vuković

 Instagram/

Draško Vuković zvani Ken (46), bivši suradnik kriminalnog klana narkobosa Darka Šarića, koji je uhićen 28. siječnja u središtu Zagreba u Amruševoj ulici, već se vratio u rodne Berane u Crnoj Gori.

Odlukom suca istrage zagrebačkog Županijskog suda njemu je prošlog četvrtka ukinut pritvor radi izručenja jer Argentina, koja je za njim raspisala tjeralicu, u zakonskom roku od 40 dana nije dostavila potrebnu dokumentaciju i on je istog dana pušten na slobodu.

Obzirom da je 8. ožujka isteklo tih 40 dana, a da Argentina, osim što nije dostavila dokumentaciju, nije podnijela niti zahtjev za izručenje niti molbu za produljenje pritvora, sudac istrage je 9. ožujka donio rješenje da mu se ukida pritvor i da ga se odmah pusti iz Remetinca.

Vuković je bio pritvoren po Interpolovoj tjeralici koju je 2009. godine za njim zbog pokušaja krijumčarenja opojnih droga raspisala Argentina, a radilo se o 490 kilograma kokaina. Vukovića je locirala i uhitila zagrebačka policija i o tome nakon nekoliko dana izvijestila javnost.

"U subotu, 28. siječnja 2023. godine u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, na području centra Zagreba u unajmljenom stanu pronašli te uhitili državljanina Crne Gore starosti 46 godina. Policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u unajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela "Pokušaj krijumčarenja opojnih droga". Dolaskom na adresu, 46-godišnjaka su uhitili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. siječnja 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka", priopćila je policija.

Vuković je poznat kao jedan od pokajnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhićen 2010. u sklopu međunarodne akcije "Balkanski ratnik" zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Argentine u Europu.

Vuković je, inače, pred specijalnim sudom u Beogradu bio osuđen na zatvorsku kaznu te je pušten, no po svemu sudeći traži ga i Argentina. Bio je poznat i po spektakularnom bijegu iz 2007., kada ga je skupina naoružanih napadača oslobodila, napavši policijski konvoj koji je Vukovića prevozio s tamošnjega suda gdje mu se sudilo zbog trgovanja kokainom, nazad u zatvor Frederikssund u Kopenhagenu. Tom prilikom ranjeno je 11 danskih policajaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:41