EKSPLOZIVNI DEBAKL

Policija uhitila bjegunca kojeg se sumnjiči da je raznio bankomat u Sesvetama: Pretjerao je s količinom plina, a nije uzeo ni lipu

Zagrebački kriminalisti posložili su mozaik lopovske akcije i uhitili 30-godišnjeg odbjeglog supočinitelja

Očevid nakon eksplozije bankomata u Sesvetama

 Tomislav Kristo/Cropix

Dok čekaju da se Goran M. (36) oporavi od posljedica ozljeđivanja u KB Dubrava nakon što je prošle srijede zadobio u ciljano izazvanoj eksploziji bankomata u Sesvetama teške tjelesne ozljede opasne po život, zagrebački kriminalisti posložili su mozaik lopovske akcije te su danas uhitili i 30-godišnjeg odbjeglog supočinitelja.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja su poduzimane intenzivne mjere traganja koje su rezultirale ciljanim uhićenjem muškarca koji se skrivao. Uhićen je u kući na području Sesveta te se dovodi u svezu s kaznenim djelom teške krađe - kažu iz PU zagrebačke.

image

Očevid nakon eksplozije bankomata u Sesvetama

Tomislav Kristo/Cropix

Podsjetimo, razbojnici su 21. rujna u gluho doba noći kemijali s pretjeranom količinom plina s ciljem da raznesu bankomat na Dugoselskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu. Policijskim očevidom koji je na mjestu događaja potrajao cijeli taj dan, prikupljeno je dosta informacija koje su u konačnici policiju dovele do drugog aktera priče kojeg su uhitili te mu pročitali njegova prava za razliku od Gorana M., koji se u bolnici oporavlja od ozljeda te je pod nadzorom policije, a uhićen će biti kada bude otpušten s liječenja.

Podsjetimo, policijskim očevidom je utvrđeno da tzv. mineri u toj noćnoj akciji nisu uspjeli ukrasti niti jednu jedinu lipu. U svom eksplozivnom debaklu pričinili su samo veću materijalnu štetu na dva bankomata i trgovini u sklopu koje su se nalazili.

Kako smo već pisali, izazivanje eksplozije bankomata plinom Gorana M. je doslovno izulo iz tenisice koja je na mjestu događaja uz tragove krvi ostala kao nijemi svjedok propale akcije. A teško ozlijeđeni počinitelj, kojeg je eksplozija i oglušila pa mu je iz nosa curila krv, a imao je i ozlijeđenu šaku, s ekipom je pokušao pobjeći. No ozljede su bile preteške pa je on bio primoran potražili pomoć hitne službe dok su njegovi suradnici pobjegli u noć, u vozilu za kojeg se pretpostavlja da je ukradeno.

image

Očevid nakon eksplozije bankomata u Sesvetama

Tomislav Kristo/Cropix

A kako su nam ispričali žitelji Sesvetskog Kraljevca, točnije susjedi u čijoj je neposrednoj blizini bankomat dignut, svi su se prestravili zbog eksplozije. Čuli su odmah potom i neke muške glasove, a ugledali su i dijelove bankomata koji su se rasuli po okolnim dvorištima. Neki su stanari vidjeli vozilo kako brzo starta s otvorenim vratima i udaljuje se niz ulicu. Hoće li ga dvojac kriminalisti uspjeti povezati i s nekim od drugih ranije dignutih bankomata, pokazat će istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:46