ODVEDEN U PRITVOR

Policija uhitila 39-godišnjaka koji je kod Đakova zapalio auto 24-godišnjaku i napravio štetu od 15 tisuća eura

Kod osumnjičenog pronađena sredstva s kojima je zapalio auto

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zbog sumnje da je zapalio automobil 24-godišnjaku iz Satnice Đakovačke, PU osječko-baranjska uhitila je 39-godišnjaka iz okolice Đakova. Riječ je o događaju koji se zbio u noćnim satima 7. siječnja.

‘‘Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakova utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 39-godišnjak iz okolice Đakova počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Sumnjiči ga se da je u noćnim satima 7. siječnja u Satnici Đakovačkoj prišao osobnom automobilu đakovačkih registracija, u vlasništvu 24-godišnjeg mještanina, koji se nalazio parkiran na mostu ispred kuće, a potom ga je zapalio,‘‘ priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Požar su, inače, ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Đakova, a očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa PU osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja. Tom prilikom isključen je tehnički uzrok požara, pa je otvoreno kriminalističko istraživanje, koje je dva tjedna od događaja dovelo do uhićenja 39-godišnjaka.

U pretrazi njegovog doma i drugih prostorija pronađena su i sredstva kojima je auto zapaljen, a osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske. Materijalna šteta na autu iznosi oko 15.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:27