‘CAR MEET‘

Policija upala na okupljanje vozača u Zagrebu: Otkrili hrpu prekršaja, jednom našli 3 mačete!

Preventivno-represivnom akcijom se nadzirao zapadni dio Zagreba jer ta okupljanja su bučna i remete kvalitetu života građanima

Car meet scene

 PU zagrebačka

Još jedan ‘Car meet Zagreb‘ je iza ljubitelja vozila. I niti ovoga puta taj susret na kojem se okupio veći broj vozila i vozača nije prošao bez zagrebačke policije koja je preventivno i represivno u petak navečer postupala i usput utvrdila 12 prometnih prekršaja. I ne samo to.

Iz PU zagrebačke kažu da su obavili nadzor nad ukupno 36 vozila - šest motocikala, jednim mopedom i 29 osobnih automobila.

Pritom su sedam osoba sanckionirali zbog utvrđene manje tehničke neispravnosti vozila dok je jedna osoba sankcionirana zbog utvrđene veće tehničke neispravnosti vozila pa su vozilo isključili iz prometa.

Tri su, pak, osobe sankcionirali jer su bile bez istaknute ili slabo vidljive registarske pločice, a jedna će platiti jer je nepropisno koristila mobitel.

image

Car meet scene

PU zagrebačka

- Kod jednog vozača čije je vozilo zatečeno u prometu na cesti utvrđeno je da je tehnički neispravno, odnosno prilikom postupanja i pregleda tog vozila uočene su tri mačete odnosno hladno oružje. Pronađeni predmeti su od vozača oduzeti i zbog istih će biti prekršajno sankcioniran. Navedenom aktivnošću prometne policije Policijske uprave zagrebačke nadziran je, u ovom slučaju, zapadni dio Grada te će se i dalje nastaviti na području cijeloga Grada nadzirati mjesta okupljanja kao i sve one lokacije koje su pogodne za ovakve susrete ljubitelja vozila i vozača - napominju iz policije.

Inače, cilj takvih aktivnosti je "preventivno i represivno djelovati na poštivanje prometnih propisa te podizanje prometne kulture zbog sigurnosti svih sudionika uz poštivanje javnog reda i mira s obzirom da nerijetko buka na takvim okupljanjima remeti kvalitetu života građana".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:40