ISTRAGA SE NASTAVLJA

Policija se oglasila o slučaju bebe koju su pronašli u kanti: ‘To je pokušaj teškog ubojstva!‘

Novorođenče su pronašli 17-godišnjak i 18-godišnjak koji su se vraćali s treninga

Policijsko vozilo u Zaprešiću

 Ivana Grgic/Cropix

Zagrebačka policija nastavlja kriminalističko istraživanje vezao za pronalazak novorođenča u kanti za smeće u Zaprešiću, policija taj događaj kvalificira kao pokušaj teškog ubojstva, rekla je u utorak glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marija Goatti.

‘‘Budući da se radi o novorođenču koje pripada ranjivoj skupini s obzirom na svoju dob, policija sumnja na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju‘‘, kaže Goatti dodajući kako je cilj policije utvrditi sve okolnosti događaja, kao i identitet roditelja novorođenčeta.

Goatti je istaknula da je kriminalističko istraživanje sada u osjetljivoj fazi budući da policija prikuplja sve relevantne informacije i gleda u kojem smjeru vodi njezina sumnja. Pozvala je građane da se, ako imaju informacije o okolnostima događaja, obrate policiji na broj 192.

Govoreći o pronalasku djeteta, Goatti je istaknula kako su novorođenče pronašli 17-godišnjak i 18-godišnjak koji su se vraćali s treninga te da su mu svojom brzom i kvalitetnom reakcijom spasili život.

Ustvrdila je kako je PUZ stopostotno učinkovit kada su u pitanju kaznena djela ubojstava i teških ubojstava.

"I u ovom slučaju naša profesionalnost ide u smjeru traženja uzroka i okolnosti pod kojima se zbio događaj i tko je sve u njemu sudjelovao", napominje Goatti.

Ribičić: Dječak u trenutku pronalaska bio star sat - dva

Policija je ranije izvijestila kako je novorođenče pronađeno u ponedjeljak oko 23 sata u Zaprešiću te je prevezeno u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je u stabilnom stanju, odnosno nije životno ugroženo.

Voditeljica Odjela neonatologije KB-a Sveti Duh Rebeka Ribičić u utorak je medijima potvrdila da je novorođenče dobrog zdravstvenog stanja, a trenutno se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

Riječ je o dječaku koji je u trenutku pronalaska bio star svega sat - dva. Na dječaku nisu pronađeni znaci vanjskih ozljeda, a krv koja je bila na djetetu je majčina krv od poroda.

S dječakom se postupa kao i sa svakim drugim novorođenčetom, uz pojačane mjere opreza jer se ipak radi o specifičnim uvjetima početka života, rekla je Ribičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:16