UHIĆEN U KAFIĆU

Policija se oglasila o bjeguncu s Rebra: Srđan Martinović je izrekao gomilu laži

Osumnjičen je da je krajem 2022. i početkom 2023. po trgovinama krao skupocjene parfeme i odjeću

Srđan Martinović i ulaz u KBC Zagreb

 Privatna Arhiva/Željko Puhovski/Cropix/

Zagrebačka policija koja je u ponedjeljak popodne na Ksaveru uhitila bjegunca Srđana Martinovića, oglasila se nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja i opovrgnula neke njegove tvrdnje iznesene u njegovom obraćanju medijima. Ne navodeći njegov identitet, policija navodi da je ono što je on ispričao u suprotnosti s činjenicama koje je ustanovila policija. Kao prvo navode da 42-godišnjak nije progutao žilete u prostorijama zagrebačke policije, već nekoliko dana prije muškarčevog bijega iz zdravstvene ustanove. Dakle, nekoliko dana ranije navedeni su predmeti medicinskim zahvatom uklonjeni iz tijela 42-godišnjaka, tvrdi policija.

Nadalje, u srijedu, 1. ožujka 2023. godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskih delikata, policijski službenici IV policijske postaje Zagreb (Maksimir- Peščenica) su ga uhitili te je istog dana u popodnevnim satima, nakon što se požalio na zdravstvene poteškoće, prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb na hospitalizaciju. U četvrtak, 2. ožujka, u ranim jutarnjim satima, trenutak kada je liječnička vizita izlazila iz bolesničke sobe, a jedan policijski službenik bio ispred prostorije (a ne tri policijska službenika Jedinice specijalne i interventne policije), 42-godišnjak je iskoristio za bijeg kroz prozor sobe koja se nalazi u prizemlju zdravstvene ustanove, a ne kroz prozor 2. kata kako je citiran u pojedinim medijima.

Jučer oko 17.20 sati, na Medveščaku, u ugostiteljskom objektu na Ksaverskoj cesti, policijski su službenici pronašli i uhitili 42-godišnjaka te je u utorak u prijepodnevnim satima predan u Zatvor u Zagrebu zbog određenog mu istražnog zatvora.

U konačnici, sumnja se da je osumnjičeni krajem prosinca 2022. i početkom veljače 2023. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, došao u dvije trgovine na području Maksimira. Po ulasku u trgovine osumnjičeni je s prodajnih polica uzeo ukupno pet parfema te ih sakrio u vrećicu koju je nosio sa sobom, a u čemu je uočen od strane zaštitara i djelatnica da bi potom uporabom tjelesne snage i prijetnji prilikom bijega pokušao zadržati otuđene parfeme dok je u jednom slučaju i uspio.

Nadalje se sumnja da je osumnjičeni od kraja studenoga 2022. do polovice veljače 2023. godine došao u četiri trgovine na području Maksimira, Medveščaka i Novog Zagreba gdje je iskoristio nepažnju i zauzetost zaposlenika da bi potom s prodajnih polica otuđio ukupno 56 parfema koje je odnio sa sobom. Osumnjičeni je u društvu zasad nepoznatog počinitelja, sumnja se, u istom vremenskom razdoblju iz jedne trgovine odjevnih predmeta u Novom Zagrebu, po njemu dobro poznatom obrascu protupravnog i kažnjivog ponašanja, otuđio dva kompleta trenirki, a zatim pobjegao.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3.600 eura.

Na kraju policija navodi da su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv 42-godišnjaka podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela "Razbojnička krađa" i tri kaznena djela "Krađa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:12