PAO 47-GODIŠNJAK

POLICIJA KOD SLAVONCA PRONAŠLA VIŠE OD 10 KG TRAVE Dilao je na vukovarskom-srijemskim ulicama, ali nije jedini, postoji cijela organizirana skupina

 
 PU vukovarsko-srijemska

Pretragom doma 47-godišnjaka u Gradištu kod Županje policija je u utorak zaplijenila gotovo 10,5 kilograma marihuane koja je u cijelosti bila namijenjena preprodaji na vukovarsko-srijemskim ulicama, istaknuto je na konferenciji za novinare vukovarsko-srijemske policije.

„Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske intenzivno provode pojačane aktivnosti na području cijele policijske uprave na sprečavanju konzumiranja, distribucije i preprodaje droga, a analizom rizika i drugim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da se na području Županje i Gradišta distribuira veća količina marihuane“, rekao je Mario Karamatić, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.

Temeljem tih saznanja, a uz nalog suca istrage, izvršena je pretraga doma 47-godišnjaka u Gradištu gdje su pronađene četiri PVC vreće u kojima se nalazilo 10,42 kilograma marihuane.

PU vukovarsko-srijemska

Prema riječima voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimira Hunjeta policijskim je aktivnostima utvrđeno postojanje organizirane skupine koja se bavi preprodajom droge na širem području Županje ali i Vukovara i Vinkovaca, a za sada je uhićen 47-godišnjak koji je predan pritvorskom nadzorniku.

Dodao je da je zaplijenjena marihuana vrlo kvalitetna te se šalje u Centar za vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagreb gdje će se utvrditi njezina vrijednost.

Hunjet je istaknuo da se područje koje pokriva PU vukovarsko-srijemska nalazi na jednom od krakova tzv. Balkanske rute te je najavio da će policijska uprava sa školovanja dobiti još jednog policijskog službenika s obučenim psom što će pomoći u daljnjim kriminalističkim istraživanjima, posebno na graničnim prijelazima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 10:24