MLADI I PODUZETNI

Policija im stala na kraj nakon 9 mjeseci: ‘Počinili 20 razbojništava i trošili na alkohol, kocku i drogu‘

Osumnjičeni mladići stari 19 i 20 godina predani su pritvorskom nadzorniku, a za trećim pomagačem policija i dalje traga

Stvari oduzete od uhićenih razbojnika

 Puz/

Zagrebačka policija stala je na kraj serijskim razbojnicima koji su od početka ove godine, dakle punih devet mjeseci, zadavali glavobolje građanima ali i policajcima. Tinejdžeri stari 19 i 20 godina uhićeni su i kazneno prijavljeni za ukupno 20 kaznenih djela od čega je najviše razbojništava te po jedna razbojnička krađa i teška krađa na osobito opasan i drzak način. Za njihovim trećim ‘pajdašem‘ s druge strane zakona se, međutim, još uvijek intenzivno traga.

Kriminalisti su otkrili da su mladi lopovi krali uzduž i poprijeko po metropoli od Dubrave i Maksimira preko Trnja do Trešnjevke. Tri su razbojništva odradili smiono uz prijetnju nožem, a 15 uz verbalne prijetnje.

Što se tiče omjera doprinosa u kaznenim djelima, mlađi uhićeni se naradio više jer mu policija stavlja na teret da je 15 razbojništava odradio sam, a 20-godišnjak njih ‘samo‘ dva. Dok su po dva odradili zajedno, a dva je 19-godišnjak počinio s trećom nepoznatom osobom.

image

Stvari oduzete od uhićenih razbojnika

Pu Zagrebačka/

- Kaznena su djela više puta počinili u ukupno dvije trgovine na način da su prema unaprijed stvorenoj namjeri pričekali ispred trgovine do trenutka kada bi u trgovini zaposlenica ostala sama, nakon čega bi maskirani šalom, maskom ili motorističkom kacigom ušli te uporabom noža ili uz verbalnu prijetnju otuđili novac iz blagajne te cigarete. Otuđeni novac su trošili na alkohol, drogu i kockanje, a upravo su to i bili razlozi za činjenje novih kaznenih djela - kažu iz PU zagrebačke dodajući da je ekipa ukupno pričinila 12.222 eura štete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je, dodaju iz policije, pronađeno više komada odjeće koju su nosili u vrijeme počinjenja kaznenih djela poput motorističke kacige kojom su se maskirali te noža kojim su prijetili.

image

Stvari oduzete od uhićenih razbojnika

Puz/

Po dovršetku istraživanja dvojac je predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu koje će ih ispitati te odlučiti o njihovoj daljnjoj sudbini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 15:17