BAŠ JE PRETJERAO

POLICAJCI SE ČESTO SUSREĆU S PIJANCIMA U PROMETU, ALI OVAJ JE IZNENADIO I NJIH Međimurac pao s biciklom, ozlijedio se. Šok je stigao nakon testiranja

 
Biciklist, Ilustracija
 Dragan Matic / CROPIX

Iako se svakodnevno susreću s alkoholiziranim sudionicima u prometu, nedjeljni slučaj u Međimurju čak je i policajce ostavio u čudu.

Naime, u nedjelju oko 20 sati u Pribislavcu su zatekli 58-godišnjaka kako pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 4,27 promila gura bicikl Ulicom braće Radića. U jednom trenutku pijani muškarac je izgubio ravnotežu i pao na kolnik uslijed čega je zaradio lakše tjelesne ozljede.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je i utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Nakon ukazane pomoći samovoljno je napustio bolnicu.

Ovaj neobičan slučaj inspirirao je kolege s Glasa Slavonije da se prisjete i neslavnog slavonskog rekordera. Radi se o 50-godišnjem biciklistu koji je u prosincu 2015. godine bicikl vozio sa 5,32 promila. Policija ga je zaustavila jer je biciklom opasno krivudao po cesti, pa je prijetila opasnost da ga ne udari drugo vozilo, a zaustavljen je u Jagodnjaku.

U studenom 2016. virovitički su policajci izmjerili 4,57 promila alkohola u krvi 32-godišnjem vozaču automobila koji je bio zaustavljen u naselju Čemernica. Pijani vozač prošao je kroz uključeno crveno svjetlo na pješačkom semaforu, a vozio je automobil iako mu je valjanost vozačke dozvole istekla još u travnju 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:38