ŠOKANTNA PRESUDA: 'DVA PUTA JE MOGLA POBJEĆI'

Policajac (41) nije silovao 15-godišnju polusestru svoje djevojke

Za sud nema silovanja, navode 24 sata, jer nije bilo ozbiljne prijetnje niti je policajac uporabio silu. Kažu da je djevojka dvaput mogla pobjeći. Sutkinja je osudila čin policajca
Zagreb, 181009.Britanski trg.Prosvjed stanara Pantovcaka te okolnih ulica poradi lose organizacije parkiranja Zagrebparkinga.Stanari prosvjeduju jer odnedavno nemaju dovoljno mjesta za praking u spomenutoj ulici, te stoga mjesto za svoj automobil traze u ostalim ulicama, neposredno uz Pantovcak.Na fotografiji: policajac koji je upucen na mjesto prosvjeda, uzima osobne podatke jednog od prosvjednika.Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Zagorskog policajca (41) Županijski sud u Zagrebu u srijedu je nepravomoćno oslobodio optužbe da je u travnju prošle godine silovao tada 14-godišnju sestru svoje djevojke, piše portal 24sata .

Da bi bilo silovanja mora biti izrečena ozbiljna prijetnja i uporabljena sila. Iz iskaza oštećenice vidljivo je da nikakve prijetnje, ni verbalne niti fizičke, nije bilo, kao i da optuženi nije uporabio silu, smatra sud.

Obrazlaže da je djevojka bila svjesna što se događa, kad ju je optuženi ljubio po vratu, micala se. Isto je bilo kad joj je gurnuo ruku u gaćice. Dodaje da je mogla otići iz stana kad je optuženi u dva navrata otišao do kupaonice.

Originalni tekst pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:28