NESREĆA U PODRAVINI

Pola godine od smrti biciklista tužiteljstvo odlučilo: ‘Pokrenuta istraga protiv vozača auta. Vozio je prebrzo‘

Nakon nesreće policija je priopćila da je biciklist (26) vozio tehnički neispravan bicikl i nije imao reflektirajuću odjeću

Ilustracija

 Josko Supic/Cropix

Pola godine od prometne nesreće nadomak podravskog mjesta Molve, točnije na otvorenom dijelu državne ceste 210, kada je život s odmakom od tjedan dana izugbio 26-godišnji biciklist, koprivničko tužiteljstvo je odlučilo pokrenuti istragu protiv 60-godišnjeg muškarca!

Sumnjiče ga za izazivanje prometne nesreće iz nehaja sa smrtnom posljedicom jer je 7. veljače ove godine u 17.40 sati upravljao automobilom s priključenom tračnom pilom za rezanje drva.

Pritom je, kako je utvrđeno policijskim očevidom i na osnovu prikupljenih dokaza na mjestu tragedije, vozio "suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti u noćnoj vožnji". Zbog toga je, tvrde koprivnički tužitelji, 60-godišnjak prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 26-godišnjak desnim rubom kolnika u istom smjeru.

U prometnoj nesreći vozač bicikla je zadobio teške ozljede opasne po život od kojih je, unatoč naporima koprivničkih liječnika, preminuo 16. veljače. A kako je priopćila policija nakon tragedije, osim što su kazneno prijavili 60-godišnjeg krivca tragedije, za 25-godišnjeg biciklistu su rekli da je vozio tehnički neispravan bicikl te da nije bio označen reflektirajućim prslukom niti reflektirajućom odjećom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 01:30