VELIKA TRAGEDIJA

Poduzetnik koji je pijan usmrtio našu mladu rukometašicu (18) saznao kaznu. Na sudu se nije pojavio...

Žuljević je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku

Ilustracija

 Sasa Buric/Cropix

Jakov Žuljević, 45-godišnji građevinski poduzetnik iz Splita, nije se u ponedjeljak pojavio na izricanju presude već je ostao u svom domu pripremivši se za dolazak policije koja ga je odvela u zatvor na Bilicama nakon što je zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubila 18-godišnja rukometašica Maja Zorica, a dvije su njene prijateljice teže ozlijeđene, nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora. Kako je dobio više od pet godina, automatski mu je određen istražni zatvor, piše Slobodna Dalmacija.

Žuljević je osuđen jer je 8. rujna prošle godine, oko 18.35 sati, a nakon što je prije toga konzumirao veće količine pića i samim time bio svjestan da su mu zbog alkohola bitno smanjene vozačke sposobnosti, ipak sjeo u svoje vozilo VW Touareg i, vozeći tako alkoholiziran, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku.

Tada iz suprotnog smjera, dakle vozeći u svojoj prometnoj traci iz pravca Splita prema Sinju, nailazi VW Polo koji je vozila 25-godišnja Matea M., a u kojem su kao suputnice bile maloljetna A.M. i Maja Zorica. Sve tri bile su rukometašice Ženskog rukometnog kluba Split i tada su se vraćale s treninga.

Touareg kojim je upravlja Žuljević, a kojem je poslije izmjereno 2,20 promila alkohola u krvi, zabija se u direktno u Polo. Nesretna 18-godišnja Maja zadobila je teške ozljede kojima je podlegla dan kasnije u splitskoj bolnici, dok su ostale dvije djevojke zadobile višestruke teške ozljede.

Žuljević je na suđenju sve priznao i iskreno se pokajao što mu je uzeto kao olakotna okolnosti isto kao i to što je otac troje djece od kojih je dvoje maloljetno te to što je preko svoje supruge pokušavao stupiti u kontakt s obitelji pokojne djevojke, ali i obiteljima ozlijeđenih cura.

Otegotno mu je to što je imao, po riječima suca Zorana Ivaniševića, "iznimno veliku količinu alkohola u krvi" i time je grubo prekršio prometne propise zbog čega je izgubljen jedan mladi život, a dvije su djevojke teško ozlijeđene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:17