LJUBAV PREKO OGLASNIKA

Podravski umirovljenik ostao bez 8700 eura: Obećala mu je zajednički život, a on je nesebično uplaćivao...

Nakon što se 80-godišnjak obratio policiji, osim nesuđene 32-godišnje mlade prijavljene su još dvije osobe zbog prevare

Zaljubljeni par

 Profimedia/

U trećoj životnoj dobi 80-godišnji podravski umirovljenik odlučio je potražiti ljubav.

Okrenuo je oglasnik i potražio objave dama usamljenih srca. Bilo je to još u svibnju 2022. kada mu je za oko zapeo oglas ženske osobe u kojoj ista, bez okolišanja, traži partnera za vezu. Nazvao je broj mobitela iz oglasa i stupio u kontakt sa 32-godišnjakinjom koja mu je pritom ispričala srcedrapajuću priču.

Osim što mu se lažno predstavila i pritom zatražila da joj za prijevoz do njegova boravišta uplati 130 eura, kroz komunikaciju s naivnim umirovljenikom nastavila mu je vješto ‘musti‘ novce. On joj je nesebično novac uplaćivao, a ona je pronalazila razloge za uplatu još novca.

Usput mu je obećavala zajednički život iako joj to nije bila opcija. Kroz nešto više od godinu dana, ukupno mu je uspjela izvući 8700 eura. Vidjevši da ta ‘ljubav‘ preko oglasnika nikuda ne vodi jer mu se naglo i prestala javljati, prevareni umirovljenik se lani obratio za pomoć koprivničkoj policiji koja je vrlo brzo posložila mozaik te uz 32-godišnju prevaranticu prijavila za prijevaru i njezine pomoćnike stare 34 i 40 godina s kojima je, kako su otkrili kriminalisti, podijelila novac koji joj je dao 80-godišnjak.

Idući je na potezu Općinski sud u Koprivnici gdje je prošlog tjedna stigla optužnica protiv optuženih varalica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:44