VELIKA ZAPLJENA

POBRSTILI OTOK CRES Policija kod ilegalnih berača pronašla 1.3 tone smilja

 MUP

Policijska ophodnja iz Cresa je tijekom obilaska trajektnog pristaništa Porozina zatekla 28-godišnjeg hrvatskog državljanina. U teretnom vozilu, ogulinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao pronađeno je 46 vreća s ukupno 666 kilograma zavičajne biljne vrste biljke smilje.

Drugo teretno vozilo, vukovarskih registracijskih oznaka u suradnji s policijom iz Cresa zaustavila je opatijska policija sinoć oko 20,05 sati na području Ike.

U ovom vozilu zatečeno je troje hrvatskih državljana, starosti do 45 godina kod kojih je pronađeno još 30 vreća s ukupno 686 kilograma smilja.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja policija je saznala da je ukupna količina od 1.352 kilograma pronađenog i oduzetog smilja ubrana na pašnjacima otoka Cresa.

Protiv osoba zatečenih sa smiljem bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode.

Zbog eskalacije ilegalnih berača i učestalog branja na privatnim parcelama na otocima su, inače, posljednjih dana pojačane kontrole policije u suradnji s inspektorima nadležnog ministarstva.

Od ljeta je branje smilja na otocima strogo zabranjeno, a na kopnu je ograničeno na 45 dana u godini, uz posebne dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 21:34