LAŽNI BRANITELJSKI STATUS

Plitvička Jezera: Pala četvorka koja je sredila čak 42 lažna braniteljska statusa!

Zagreb, 150411.Trg bana Josipa Jelacica.Hrvatski branitelji skupili su se na trgu bana Josipa Jelacica u sklopu akcije "stop progonu Hrvatskih branitelja" kako bi docekali objavu presude haskog suda hrvatskim generalima, Anti Gotovini, Marku Markacu i Ivanu Cermaku.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

KORENICA - Lički policajci otkrili su "četvorku" s područja općine Plitvička Jezara koja je krivotvorenjem isprava osigurala lažni braniteljski status za čak 42 osobe. Obimnom istragom, koja je započela prije objavljivamnja Registra branitelja, a završila prošlog petka, utvrđeno je da su 51-godišnjak, 50-godišnjak, 61-godišnjak, 54-godišnjak izradili lažni popis pripadnika dragovoljačkih oružanih skupina bivše općine Titova Korenica koji su ovjerili kod javnog bilježnika jamčivši istinitost svih podataka.

Upravo na osnovu tih podataka koje je Ministarstvo obrane evidentiralo, u Ministarstvu branitelja izdani su svima njima braniteljski statusi. Policija je utvrdila da su za sve 42 osobe navedeni lažni podaci koji se odnose na vrijeme provedeno u obrani Republike Hrvatske.

- Među njima je bio i 36-godišnjak koji je na osnovu tih prava ostvario i pravo stambenog zbrinjavanja, darovanja obiteljske kuće u Korenici, iako je već jednom bio stambeno zbrinut obnovom obiteljske kuće, kao član obitelji - priopćili su iz PU ličko-senjske napominjući da su protiv počinitelja kaznenih djela dostavili kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:28