OSTAVIO IH NA CESTI

Pijani Slovenac u Zagorju autom naletio na četiri Filipinca: Jednog je usmrtio, drugog teško ozlijedio pa pobjegao

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika

Ilustracija

 Nera Simic/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči državljanina Republike Slovenije (1984.) da je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a druga teško ozlijeđena.

Kako navode u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 40-godišnjak 28. rujna 2024., u 18:18 sati u Dubrovčanu (Veliko Trgovišće) upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (2,08 g/kg u krvi) pristajući vožnjom u alkoholiziranom stanju ugroziti živote i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Okrivljenik je upravljao vozilom desnom prometnom trakom kolnika županijske ceste iz smjera Družilovca u smjeru Dubrovčana i nije, osnovano se sumnja, dolaskom u blagi desni zavoj uslijed alkoholiziranosti i time nesposobnosti za vožnju, brzinu kretanja vozila prilagodio preglednosti i osobinama ceste tako da može pravovremeno zaustaviti ili zaobići četvoricu pješaka (državljani Filipina) koji su se kretali jedan iza drugoga kolnikom uz desni rub. Osnovano se sumnja da je uslijed svoje nepropisne vožnje vozilom udario jednog pješaka (zadobio tjelesne ozljede glave), a potom je udario drugog pješaka koji je zbog naleta zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je smrtno stradao.

Osnovano se sumnja da se okrivljenik nakon izazivanja prometne nesreće udaljio svojim vozilom s mjesta događaja bez da je pješacima pružio ili za njih zatražio pomoć iako je bio svjestan da je svojom vozilom naletio na pješake na kolniku i da se uslijed toga nalaze u opasnosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:37