KRŠ I LOM

Pijani mladić bez vozačke i s neregistriranim automobilom izazvao kaos u mirnom slavonskom mjestu

Zbog neprilagođene brzine kretanja i korištenja mobitela izgubio je nadzor nad upravljačem nakon čega je uslijedio krš i lom
Nesreća u Starim Mikanovcima
 Pu Vukovarsko-srijemska

Kad je 20-godišnjak sjeo za volan Opel Vectre u nedjelju navečer te se odlučio provozati Starim Mikanovcima, svjesno je počinio niz prometnih prekršaja i potom skrivio prometnu nesreću. Ubrzo se otkrilo i da je osim toga, mladi vozač počinio i kazneno djelo.

Naime, oko 19.40 sati 20-godišnjak je sa 1,32 promila alkohola u krvi vozio neregistriranu Opel Vectru na koju je stavio nepripadajuće županjske registarske oznake. Okuražio se sjesti za volan i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije te je u jednom trenutku tijekom vožnje, zbog neprilagođene brzine kretanja i korištenja mobitela, izgubio nadzor nad upravljačem. Sletio je s kolnika i u nekontroliranom kretanju se zabio u kuću, dva stabla i ormarić javne rasvjete da bi se u konačnici zaustavio na mostu kolnog ulaza.

Iz PU vukovarsko-srijemske kažu da se prilikom udara u stabla jedno deblo prelomilo pa je krošnja odbačena na fasadu druge kuće, a od siline naleta vozač je ozlijeđen te su mu utvrđene lakše ozljede.

Vinkovačka policija je na mjestu nesreće provela očevid i oduzela registarske pločice zbog kojih je 20-godišnjak zaradio kaznenu prijavu za krivotvorenje isprava.

A što se tiče serije počinjenih prekršaja u optužnom prijedlogu sudu stoji 20.000 kuna teška kazna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima narednih osam mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:41