BIZARNA KRAĐA U ZAGORJU

Pijan na benzinskoj zabunom sjeo u tuđi auto, za njim su tragali i vlasnica i policija: Nije imao pojma...

Bit će prijavljen samo zbog vožnje u pijanom stanju

Ilustracija

 Cropix/

Pijani mladić odvezao se s benzinske postaje kući u krivom automobilu, a koji je u vlasništvu djevojke koja je ostavila ključeve u bravi, piše portal Danica.hr.

Bizarna ‘krađa’ dogodila se u nedjelju oko 5 sati ujutro na benzinskoj postaji u Krapini. Policija otkriva kako je 26-godišnji vozač sjeo u vozilo u kojem su se nalazili ključevi u bravi, pokrenuo automobil i odvezao se kući.

Kad je vozačica shvatila da joj nema vozila, o svemu je obavijestila policiju pa je krenula potjera za njim zbog sumnje da je automobil ukraden. No, pijani mladić ipak neće odgovarati za kazneno djelo neovlaštenog korištenja tuđe pokretne stvari.

Ispostavilo se, naime, kako je zbog pijanstva doista mislio da je riječ o njegovu, a ne tuđem automobilu.

“Policijski službenici zatekli su vozača sat vremena kasnije u dvorištu obiteljske kuće u vozilu. Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila i kako je sjeo u pogrešno, odnosno tuđe vozilo. Osobno vozilo je vraćeno vlasnici automobila, a vozač 26-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja”, rekli su u zagorskoj policiji.

Prema pisanju portala, bit će prijavljen samo zbog vožnje u pijanom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:48