SRAMOTNO

PAZITE KOME DAJETE NOVAC! Koriste ime Udruge za Down sindrom kako bi od građana 'užicali' novac: 'Jako su agresivni, zaskaču ljude oko trgovina...'

Ilustracija
 Duje Klarić / CROPIX

Iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije upozorili su građane na pojedince koji traže od građana novce za Udrugu, i to vrlo agresivno, piše Zadarski list.

- Najodlučnije se ograđujemo od svih takvih akcija, te pozivamo policiju da spriječi takve radnje, a građane da ne nasjedaju niti ikomu daju novac tko ih tako zaskače oko trgovina ili po gradu u naše ime.

Udruga za Down sindrom nekoliko puta godišnje javno i transparentno organizira prezentacije i određene humanitarne akcije s pripadajućim popratnim sadržajima. I tu budu službeni predstavnici, službena dokumentacija, odobrenje od Grada ili drugih institucija… Nitko od nas nikada nije nikoga ovlastio za takav način skupljanja bilo kakve humanitarne pomoći.

Stoga se još jednom ograđujemo od svih tih raznih prevaranata, te pozivamo policiju da ih spriječi u nezakonitom djelovanju! - pozvala je Suzana Periša, predsjednica udruge za Down sindrom Zadarske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 19:41