SUDAC ODLUČIO

Paru osumnjičenom za ubojstvo Hrvoja Filipovića 48-satni pritvor

'Prema dokazima s kojima nam je policija došla i nakon iskaza utvrdio sam osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela za koje se terete'
 Hrvoje Jurčić / Cropix

KOPRIVNICA - Krešimir Kraljic, sudac istrage koprivničke Stalne službe Županijskog suda u Varaždinu, paru osumnjičenom za ubojstvo 71-godišnjeg Zagrepčanina Hrvoja Filipovića nakon uzimanja iskaza odredio je 48-satno zadržavanje u varaždinskom zatvoru.

Osumnjičeni 32-godišnjak i njegova 33-godišnja izvanbračna supruga privedeni su na koprivnički sud oko 13:30 sati. Određeni su im branitelji po službenoj dužnosti nakon čega su dali svoje iskaze. Muškarac se branio šutnjom dok je njegova supruga četiri sata davala iskaz sucu istrage.

- Moram kazati kako je policija obavila vrlo kvalitetan posao, a ukoliko se osumnjičenicima dokaže krivnja prijeti im kazna dugotrajnog zatvora. Prema dokazima s kojima nam je policija došla i nakon iskaza utvrdio sam osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela za koje se terete i odredio im 48-satno zadržavanje.

Na zamjenici Županijske državne odvjetnice Irme Bagarić je da podigne optužni prijedlog na temelju čega će se pokrenuti provođenje istrage - kazao je Krešimir Kraljic, sudac istrage dodajući da se u svojoj dugogodišnjoj pravnoj i sudačkoj praksi nije susretao s ovako teškim slučajevima kaznenih djela. (K.E./Podravski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 10:21