ZARADIO TUŽBU

Partnerica mu otišla s drugim pa je krenuo u osvetnički pohod: Prvo je zvao policiju pa lažno prijavio požar

Trošak intervencije? Nešto više od 3200 uzaludno potrošenih kuna.

Ilustracija

 Vladimir Dugandžić/Cropix/Cropix

Nakon što mu je partnerica otišla s poznanikom, 47-godišnji D.S. upustio se u osvetnički pohod. Kako? Prvo je zbog "konkurencije" nazvao policiju požalivši im se da mu je žena otišla s drugim muškarcem.

Nakon toga je, utapajući se dalje u alkoholu istu večer, muškarac, koji je inače stari policijski znanac, okrenuo je i broj koprivničkih vatrogasaca. Nadasve "hrabro" se predstavio imenom svoga očuha i dojavio da "u Botinovcu jako, jako gori kuća" muškarca s kojim je otišla njegova partnerica.

Za razliku od žalopojke policiji, dojava vatrogascima tog 13. ožujka ove godine tri minute do ponoći bila je lažna, iako je vrlo detaljno opisao lokaciju kuće jer tobože nije znao točnu adresu na kojoj isti stanuje. Bilo je to dovoljno da se zbog lažnog uzbunjivanja digne policija na noge te ga i kazneno prijavi nadležnom Državnom odvjetništvu. Tužiteljstvo za 47-godišnjaka u nedavno podignutoj optužnici traži osam mjeseci zatvora, a on je, stavljen pred gotov čin, priznao svoj grijeh.

- Vatrogascima sam se predstavio imenom svog očuha i htio sam se osvetiti tom čovjeku jer smo se posvađali oko cure. Tu istu večer sam zvao i policiju kojoj sam rekao, također u alkoholiziranom stanju, da mi je žena otišla s njim - priznao je optuženi Podravec tužiteljima.

Osvetničkim pozivom D.S. dignuo je na noge tu noć ukupno deset vatrogasaca koji su s tri navalna vozila i jednim kombijem požurili na traženu lokaciju. Trošak intervencije? Nešto više od 3200 uzaludno potrošenih kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:04