MLADI PRIJESTUPNIK

PAO SERIJSKI KRADLJIVAC U jednoj noći ukrao čak 4 auta pa se vozikao po selima

 Danijel Soldo/CROPIX

SISAK - Policija u Novskoj uhitila je 20-godišnjaka s područja Novske, koji je u večernjim satima u subotu 1. studenoga, te noću sa subote na nedjelju, 1. na 2. studenoga, počinio čak četiri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Mladi prijestupnik, koji će nakon kriminalističke obrade biti predan pritvorskom nadzorniku PU Sisačko-moslavačke, sumnjiči se da je na području policijskih postaja Novska i Kutina neovlašteno oduzeo četiri osobna automobila, te se vozikao u njima.

Sva četiri automobila ostavio je neoštećena, a policiji je u brzom otkrivanju počinitelja pomoglo i to što je riječ o ponavljaču.

Naime, isti je mladić slična kaznena djela, krađu automobila i vožnju, počinio već dvaput ove godine. Zanimljivo je da voli automobile i vožnju u njima, ali još uvijek nema položen vozački ispit, a u vrijeme počinjenja najnovijeg kaznenog djela, bio je pod utjecajem alkohola.

Kako je utvrđeno, mladi prijestupnik automobile je ukrao u Novskoj, Ilovi, Međuriću i u Lipovljanima, a sva su vozila bila nezaključana i s ključem u bravi.

Nakon vožnje počinitelj bi automobil ostavio, a potom bi uzeo drugi, kojim bi se ponovno koristio i ostavio ga, tako da su svi automobili pronađeni i vraćeni vlasnicima.

Prvo vozilo ukrao je u Novskoj - riječ je o Jeepu Cherokee. Kada je na vozilu nastao kvar, a dogodilo se to u Ilovi kraj Kutine, iz dvorišta u mjestu ukrao je nezaključani Audi 80.

U selu Međurić ostao je bez goriva, no nije stao, nego je opet pronašao nezaključani auto - bio je to Hyundai Accent.

Ukrao je još jedno vozilo - Golf i dovezao se u Kutinu, gdje ga je ostavio. Ubrzo je i on uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 12:04